Electrabel wil waterkracht donut plaatsen aan de kust

 

electrabelvlag

Electrabel is bezig met een project waar waterkracht kan worden geproduceerd met een energiedonut. De donut moet voor de Belgische kust verrijzen.

Hiervoor gaat Electrabel samenwerken met baggerbedrijf Deme en de Vlaamse en Waalse overheid. Deze bedrijven vormen samen iLand. Andere bedrijven worden nu gestimuleerd om met een beter plan te komen voor dit project.

De energiedonut is een zogenoemd vat met een opslagcapaciteit voor water. Het kunstmatige eiland voorziet dan Belgiƫ van waterkrachtenergie wanneer de vraag naar elektriciteit op land toeneemt. Het project gebied wat aangewezen is ligt in Wenduine 4 km gesitueerd vanaf de kust.

Benieuwd naar welke energieleveranciers duurzame energie aanbieden? Vergelijk dan nu energie op EnergieVergelijking.nl.

Electrabel wil waterkracht donut plaatsen aan de kust
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.