Elektriciteitsnetwerk nog niet gereed voor duurzame energie

elektriciteitsnetwerk

Volgens TNO is ons elektriciteitsnetwerk nog niet gereed voor de grote hoeveelheden duurzame energie die binnen tien jaar ons netwerk gaan overspoelen.

Er mankeert niets aan huidige netwerk

Vooralsnog is onze huidige elektriciteitsnetwerk wel betrouwbaar, maar wanneer de capaciteit aan duurzame energie zoals zonne-energie en windenergie zal toenemen dan kan dit voor stroomstoringen zorgen. Het netwerk zal vantevoren moeten worden aangepast aan de capaciteit en de productie van duurzame energie om deze op te kunnen vangen.

Meer technologie nodig voor opslag energie

De technieken om elektriciteit op te kunnen slaan zijn nog niet voldoende om gevarieerde mogelijkheden te creëren. Bedrijven zouden hierop moeten inspringen met investeringen, maar omdat dit niet rendabel genoeg is wachten ze daar nog mee. Netbeheerders anticiperen ook nog niet voldoende erop, ze voeren de slimme meter dan wel in, maar die is alleen nog maar aantrekkelijk voor het op afstand inlezen van het stroomverbruik.

Variabele keuzes in opslag is interessant voor producenten duurzame energie

Eigenaren van koopwoningen die bijvoorbeeld zelf energie opwekken zouden meer optie’s moeten aangedragen krijgen over de verschillende mogelijkheden om hun energie op te kunnen slaan. Vooral wanneer er hoge pieken en dalingen zijn in hun energieverbruik en productie.

Bron:AD

Elektriciteitsnetwerk nog niet gereed voor duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!