Elektrische auto met brandstofcel

 

Automerk Hyundai presenteert vandaag de eerste brandstofcel auto. De elektrische auto heeft een brandstofcel die elektriciteit opwekt uit zuurstof en waterstof. Wanneer de auto stilstaat produceert de brandstofcel ook elektriciteit.

Het model wat Hyundai presenteert is allereerst bestemd voor de TU Delft, die is bezig met een onderzoek, het onderzoek is gericht op de winst en werking van de auto. De auto is een alternatief voor auto’s die nu nog op benzine en diesel rijden, de fossiele brandstoffen dus. Vandaar dat autofabrikanten op zoek zijn naar andere optie’s die zorgen voor een mindere CO2 uitstoot.

De brandstofcel kan een winst behalen van 40%/45% met de elektriciteit uit waterstof. Het onderzoek focust zich op in hoeverre de brandstofcel motor de hoeveelheid stroom kan garanderen om huizen van stroom te kunnen voorzien. Zij willen aangeven dat een brandstofcel auto van 100 kilowatt 100 woningen kan voorzien in hun energiebehoefte. Het rendement zit hem vooral in het aansluiten van de auto op het bestaande energienetwerk.

Met het project Car as Power Plant onderzoekt de TU Delft ook het optimaliseringsproces die samenhangt met het rijden op de brandstofcellen uit waterstof. Het hele proces word doorgenomen van A tot Z. TU Delft doet dit in samenwerking met GasTerra, Q-park, Stedin, CNG Net, RDW, en andere bedrijven. GasTerra heeft de investering gedaan voor de brandstofcelauto.

Bron: Telegraaf

Elektrische auto met brandstofcel
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!