Eneco en Stedin officieel opgesplitst

eneco

stedinEnergiebedrijf Eneco en netwerkbedrijf Stedin zijn sinds gisteren officieel afgesplitst conform de splitsingswet. De jaarcijfers over 2016 lieten zien dat de omzet gedaald was van 4.3 mrd euro naar 3.9 mrd euro. De reden voor deze daling waren de lagere energieprijzen waar ook andere energiebedrijven mee kampten. 

Meer windenergie voor Eneco

Wel is de brutowinst gestegen dankzij de komst van verschillende windparken die bestonden uit nieuwe parken en bestaande parken. Zo heeft het energiebedrijf geïnvesteerd in offshore windenergie die werden gebouwd voor de kusten van Zeeland en België. De splitsing heeft Eneco miljoenen euro’s gekost maar daar werd rekening mee gehouden in de jaarcijfers.

Energiebedrijf focust zich op extra diensten

Het energiebedrijf heeft een aantal grote overeenkomsten weten te sluiten. In de toekomst zullen zij de stroomlevering gaan verzorgen voor bedrijven zoals Unilever, TU Delft en zo’n 200 zorginstellingen. Maar er word niet alleen stroom geleverd straks wil Eneco ook andere diensten gaan aanbieden in de vorm van onderhoudscontracten bij cv installaties, apps aanbieden voor energiebesparing, en zonnepanelen.

Aandelen gekocht in Lichtblick

Eneco stelt zich ten doel om voor het einde van het jaar minimaal een miljoen Toons te gaan verkopen. Het afgelopen jaar verkocht Eneco al 320.000 Toons. Met de Toon kunnen huishoudens energie besparen en de verwarming op afstand bedienen. Stilgezeten heeft Eneco dan ook niet want amper twee weken terug kocht het energiebedrijf aandelen in  Lichtblick een Duits duurzaam energiebedrijf. Lichtblick levert in haar thuisland energie aan 650.000 klanten. De groene energie van Lichtblick is afkomstig van waterkrachtcentrales.

Straks is Delta energie aan de beurt met afsplitsen

Nu de splitsing een feit is concentreert Eneco zich dus op extra diensten om haar omzet te vergroten. Energiebedrijf Delta zal later dit jaar op 1 juli 2017 afgesplitst moeten zijn. Delta daarentegen staat er minder goed voor zij kampen met een miljoenenclaim die ze boven het hoofd hangt met een rechtszaak. Ook wil de regering de kosten voor het ontmantelen van de kerncentrale te Borssele niet op zich nemen. De onderdelen zullen binnen Delta veranderd worden, zo is het onderdeel dat energie en gas levert aan particulieren al verkocht aan EQT Infrastructure. Delta netwerkgroep staat ook in de etalage om verkocht te worden.

Eneco en Stedin officieel opgesplitst
5 beoordelingen 9.2 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen