Eneco introduceert app voor duurzaam opladen van elektrische auto’s

eneco-vlag

Energieleverancier Eneco introduceert in januari 2016 een app waar eigenaren van elektrische auto’s de uurprijzen van groene energie kunnen bekijken. Eneco richt hiervoor een apart en nieuw bedrijf op: Jedlix.Ā 

Werknemer van Eneco ontwikkelde het idee

Het idee kwam van een werknemer van Eneco die het nu verder mag uitbreiden samen met twee andere werknemers. Het concept is gericht op het vinden van de meest goedkope energieprijs via de app. Dus wanneer de eigenaar van een elektrische auto zijn auto oplaad, dan kunnen ze door middel van de app in de oplaadtijd die van 22:00 tot aan 07:00 loopt kiezen voor de goedkoopste beschikbare energieprijs. Zo kan de eigenaar per oplaad sessie een euro besparen bijvoorbeeld.

Profiteren van windenergie dat s’nachts geproduceerd word

Zo draait het offshore windpark van Eneco s’nachts waardoor het veel windenergie produceert, s’nachts is de windenergie dan ook goedkoper waarvan de eigenaar van de elektrische auto kan profiteren. Maar dit kan ook met zonnepanelen die produceren overdag weer meer energie, hier word dus nog aan gewerkt door Jedlix.

Zo is Vereniging Eigen Huis samen met Liander en Qurrent energie ook een proef gestart met dagprijzen voor energie en gas, hier kunnen huishoudens kiezen uit flexibele stroomprijzen die per dag verschillen, het idee van Jedlix ligt ook in dezelfde geest.

App eerst beschikbaar voor klanten van Eneco

De app Jedlix SlimLaden is eerst alleen beschikbaar voor klanten van Eneco. De app kan gebruikt worden bij 1700 oplaadpunten van Eneco. Uit de proef is gebleken dat het 15% kan schelen op de stroomkosten vooral wanneer er veel stroom word geproduceerd. De app zal later in het jaar aangeboden worden aan automerken en buitenlandse energieleveranciers.

Bron:RTLnieuws

Eneco introduceert app voor duurzaam opladen van elektrische auto’s
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.