Eneco sluit contract met Schiphol voor levering windstroom

Vanaf 1 januari 2018 gaat Eneco luchthaven Schiphol windstroom leveren. Dit schrijft het Parool vandaag op hun website. Schiphol zal hierdoor volledig overstappen op duurzame energie. De overeenkomst tussen Eneco en Schiphol zal een looptijd hebben van 15 jaar. Niet alleen Schiphol zal worden voorzien van windstroom ook de overige luchthavens zoals Eindhoven, Den Haag, Lelystad en Rotterdam.

Hollandse windstroom voor Schiphol en andere luchthavens

De windstroom zal afkomstig zijn vanaf Nederlandse windparken op die manier dragen de luchthavens bij aan het verduurzamen van het milieu. Wanneer er wordt gekeken naar het verbruik van Schiphol alleen, dan spreken we al over 200 GW per jaar. Vergelijkbaar met de energiebehoefte van 100.000 huishoudens. In de komende 15 jaar kan Eneco dan ook blijven investeren in Nederlandse windstroom dankzij het contract met Schiphol.

Luchthavens en treinen op groene stroom

Dit is al het tweede grote project van de energieleverancier want zij leveren ook windstroom aan NS. Alle treinen van NS rijden nu al op groene stroom. Luchthavens verbruiken veel stroom en dat gaat met name naar het verlichten van de landingsbanen, maar ook voor het verwarmen en verkoelen. In de overeenkomst is ook overeengekomen dat er vanaf 2020 alleen nog maar groene stroom zal worden geleverd van nieuwe windparken. Op die manier komt er extra capaciteit bij voor duurzame energie.

Groencertificaten van Eneco voor Schiphol

Het windpark van Eneco in Vianen zal eerst de groene stroom leveren aan Schiphol. Schiphol zal groencertificaten inkopen bij Eneco en daardoor wordt er apart stroom gereserveerd voor de luchthaven. Vanaf 2018 zullen ook alle treinen op groene stroom rijden, in 2015 reed de helft van de treinen van de NS al op groene stroom. De NS verbruikt het meest aan stroom circa 1.4 mrd kWh. De NS wist haar CO2 uitstoot hiermee te verminderen dankzij het gebruik van groene stroom. Per reizigerskilometer werd er daardoor 9.5 gram CO2 verminderd.

Eneco sluit contract met Schiphol voor levering windstroom
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!