Eneco staat een deel van haar warmtelevering af aan energieleverancier Eteck

Energieleverancier Eneco heeft een deel van haar warmtelevering overgedragen aan energiebedrijf Eteck Energie. Eteck runt een bedrijf in warmte-installaties. Vorig jaar nam Eteck de warmte-installaties van een concurrent over. Daarmee werden zij de grootste leverancier van warmte en koude levering in Nederland.

Warmte klanten krijgen straks warmte geleverd van Eteck Energie

Eneco beheert de warmtelevering in de provincies Noord en Zuid-Holland en in Utrecht. Deze zullen vanaf nu worden verzorgd door Eteck Energie. Het bedrijf uit Waddinxveen voorziet een deel van Den Haag, Breda en Tilburg al van warmte. Deze provincies zijn aangesloten op stadsverwarming/blokverwarming. Het gaat hierbij om ruim 15.000 aansluitingen. En ze beheren meer dan 180 projecten.

Eteck Energie grootste exploitant van duurzame warmte installaties

Zij leveren niet alleen warmte ook produceren zij warmte en koude installaties. Met de overname van Eneco’s warmteprojecten krijgt het bedrijf er nog eens ruim 1800 klanten bij. Eneco kan zich nu meer gaan focussen op duurzame energieprojecten. Vorige week gaf Eneco al aan meer te willen investeren in duurzame energie.

Duurzaam bedrijf

Eteck past volgens Eneco in het duurzame plaatje. Want het bedrijf ontwerpt energiesystemen die gebruik maken van restwarmte, zonnewarmte en warmte afkomstig van oppervlakte water. Zij verzorgen lokaal de duurzame warmte en koude levering. Hun werkwijze heeft een CO2 reductie opgeleverd van 14.200 ton. Zo investeert de Triodos bank ook in duurzame projecten van Eteck.

Vergelijk energie, prijzen en duurzaamheid van Eneco

Eneco staat bekend om het verduurzamen van energie voor zowel particulieren als voor bedrijven. Door te kiezen voor Eneco helpt u het milieu te besparen. Bent u klant bij Eneco of wilt u misschien klant worden? Het loont de moeite om de prijzen van energie te vergelijken want er zijn grote prijs verschillen en daardoor kunt u wellicht flink besparen! Met onze energie aanbiedingen krijgt u extra korting op uw energiekosten of u kunt kiezen voor een cashback zodat u de besparing direct op uw rekening krijgt!

Eneco staat een deel van haar warmtelevering af aan energieleverancier Eteck
11 beoordelingen 5.5 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.