Eneco voorziet woontorens van waterkoeling

koudenetsysteem

Energieleverancier Eneco gaat de woontorens Seattle en Boston voorzien van water uit de maas. Deze koudenet watertechniek is een nieuwe stap van Eneco op dit gebied.

Maaswater word gerecycled

De woontorens worden gekoeld door een aangelegde koudecentrale die vlakbij ligt. De koudenet koeling zal de CO2 uitstoot met 50% halveren. De koeling word op twee systemen gesplitst, door middel van een gesloten circuit komt er koud en schoon water in leidingen die in de vloer liggen. Het andere circuit bevat gefilterd water uit de maas die zorg draagt voor een constante koeling. De scheiding is gemaakt om te voorkomen dat er rechtstreeks rivierwater de woningen binnenstroomt.

In de woningen worden twee seperate meterkasten geplaatst Ă©Ă©n voor verkoeling en Ă©Ă©n voor het verwarmen. Eneco heeft verder nog geinvesteerd in duurzame verwarming. Zo zal er aan het eind van dit jaar gebruik gemaakt worden van restwarmte die afkomstig is van de AVR-afvalenergiecentrale in Rozenburg.

Eneco voorziet woontorens van waterkoeling
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!