Eneco ziet omzet in eerste halfjaar 2015 afnemen

windmolenopland

Energieconcern Eneco heeft haar omzet in het eerste halfjaar van 2015 zien afnemen. Dit is deels te danken aan het verminderde energieverbruik en het overstappen van haar klanten naar een andere energieleverancier.

Warme winters Nederland zorgen voor minder verbruik

Vorig jaar was de daling van haar omzet te danken aan de redelijk warme winter. En dit jaar zagen zij hun omzet afnemen met 3 en 7% in vergelijking met het eerste half jaar in 2014. Desondanks hebben zij ook nog eens 380 mln euro geïnvesteerd in het eerste halfjaar van 2015 in het verduurzamen van hun energievoorziening. Vorig jaar spendeerde Eneco nog 423 mln euro maar dit had te maken met een restwarmteproject in Rotterdam.

Eneco blijft investeren in duurzame energie

Het geld werd vooral geïnvesteerd in nieuwe windparken waaronder het windpark Laarakkerdijk in de provincie Brabant, maar Eneco investeerde ook in België en het Verenigd koninkrijk met windenergie. Eneco heeft haar investeringen uitgebreid in de warmtenetten en warmteproductie in Utrecht en het verbeteren alsook uitbreiden van de elektriciteitsnetwerken en gasnetwerken.

ACM verplicht alle energieleveranciers hun tarieven voor transport te verlagen

Het concern is ondanks de teruglopende omzet niet ontevreden omdat zij zich staande weten te houden in energiemarkt en wisten hun omzet en winstdaling tot een minimum te beperken. Wat ook nog meespeelde was dat de ACM net als andere energieleveranciers Eneco verplichtte om de tarieven voor transportkosten en de aansluitkosten voor stroom en gas te verlagen.

Bron:RTLnieuws

Eneco ziet omzet in eerste halfjaar 2015 afnemen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!