Eneco ziet winst stijgen dankzij windenergie

Toon slimme meter

Energieleverancier Eneco heeft in tegenstelling tot de andere energiebedrijven haar winst zien toenemen over 2015 zo valt te lezen uit een bericht van het Financiële Dagblad. Dit is mede te danken aan het aandeel in windenergie dat zij hebben uitgebreid. Ook de verkoop van gas zorgde voor de verhoogde nettowinst.

Scherpere energieprijzen en toch meer winst

Het energieconcern heeft vorig jaar scherp ingezet bij het aanbieden van haar energieprijzen desondanks konden zij hun nettowinst verhogen met 2 miljoen euro. Eneco heeft een aantal windparken uitgebreid en sinds vorig jaar hebben zij het warmtetransportnetwerk van Nuon in Utrecht overgenomen. Zij leveren in Utrecht aan 50.000 huishoudens en 1200 zakelijke afnemers warmte.

Capaciteit windenergie en warmte toegenomen

Dankzij de extra uitbreidingen en investeringen in windenergie en warmte steeg de capaciteit van de energieleverancier van 1680 megawat naar 1919 megawatt in 2015. De winter van 2015 was dan niet koud eerder warm te noemen maar toch leverde Eneco wel meer gas aan haar klanten. Ook waaide het veel harder vorig jaar waardoor Eneco een hogere opbrengst aan windenergie genoot.

Naast winsten zijn er ook verliezen voor Eneco omdat Eneco uit haar netbeheerderstak haar omzet zag dalen. Reden hiervoor is de verlaging van de transporttarieven voor elektriciteit en gas die doorberekend moest worden aan de klanten. Huishoudens zagen hierdoor hun energienota goedkoper worden.

Aandeel Toon verhogen door verkoop aan buitenlandse partijen

Eneco zet nu hard in op de verkoop van slimme thermostaat Toon in het buitenland, zo willen zij Toon verder gaan ontwikkelen op het gebied van energiebesparing en andere verwante diensten. Zij willen voor het einde van 2017 op zijn minst 1 miljoen Toons hebben verkocht. De Toon zal worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België. De slimme thermostaat  brengt maandelijks €3.50 op voor Eneco en zal op lange termijn een inkomstenbron voor hun zijn.

Eneco ziet winst stijgen dankzij windenergie
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!