Ik heb een energie aanbieding ontvangen moet ik nu zelf mijn energieleverancier opzeggen?

energie-vergelijken-top-3

Nee u hoeft niet zelf uw energieleverancier op te zeggen in het geval van een energie aanbieding word dit voor u gedaan. Dat is de extra service die gratis word geboden bij het overstappen naar een andere energieleverancier.

Bij verhuizing zelf opzeggen en op tijd!

Let wel op: gaat u verhuizen? Dan dient u wel zelf uw energieleverancier op te zeggen. Zorg dat uw oude energieleverancier u hier een bevestiging van stuurt per post of per email. Uw oude energieleverancier zal u maximaal binnen 2 maanden een eindafrekening sturen met de daarop vermelde meterstanden die u aan hen heeft doorgegeven. Controleer deze daarom ook goed om een onjuiste afrekening te voorkomen.

Is de energie aanbieding ook echt de voordeligste?

Dus heeft u gekozen voor de energie aanbieding? Dan vraagt uw nieuwe energieleverancier u ook om de huidige meterstanden, geef deze dan ook juist door om een schatting achteraf te voorkomen. Bekijk wel of de energie aanbieding ook echt de goedkoopste aanbieding is, hier komt u achter wanneer u zeker weet dat u een 100% onafhankelijke vergelijking heeft gemaakt. Met 100% onafhankelijk word bedoeld: alle energie aanbiedingen van alle energieleveranciers.

Stap pas over wanneer uw contract afgelopen is

Voorts is het ook van belang dat u eerst uw einddatum van het huidige contract achterhaald want als deze nog niet afgelopen is dan kunt u te maken krijgen met een boete. Een boete word in rekening gebracht wanneer uw looptijd nog langer dan 6 maanden is en het minimale bedrag aan boete is €50 per product.

Welkomstkorting bij huidig contract ook terugbetalen

Stel uw contract loopt nog langer dan 6 maanden of zelfs een jaar, dan kunt u ook een eventuele welkomstkorting mislopen die achteraf betaald word, of per maand word verrekend. Dit bedrag moet u dan ook terugbetalen, daarom is het van belang dat u de einddatum in acht houdt wanneer u besluit over te stappen.

Vrij om over te stappen? Vergelijk dan alle energie aanbiedingen

Het is dus van groot belang om te weten of u ook echt vrij bent om over te stappen naar een andere energieleverancier, na deze datum bent u vrij om te gaan en te staan waar u wilt wat betreft nieuwe energie aanbiedingen. Energie vergelijken kan elke dag maar overstappen helaas niet, het kan wel maar niet zonder het feit dat u een overstapboete kunt riskeren. EnergieVergelijking.nl houdt haar energievergelijker up-to-date waardoor u zeker weet dat alle energie aanbiedingen vergeleken worden voor u.

 

Ik heb een energie aanbieding ontvangen moet ik nu zelf mijn energieleverancier opzeggen?
4 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!