Energie eiland voor kust van België

duurzameenergie

De Belgische overheid gaat binnenkort een plan goedkeuren voor een energie eiland. Het eiland zal voor de kust van België komen, alleen de gemeenten aan de Belgische kust zijn verontrust over het eiland.

De gemeenten vrezen dat de zeestroming door de komst van het eiland zal veranderen, en dat het uitzicht hierdoor ook minder zal worden. Het eiland word 5 kilometer uit de kust gebouwd. Het eiland dient als opslag voor windenergie. Het eiland zal een bassin krijgen van 3km bij 1 kilometer en de diepte zal 30 meter zijn.

Wanneer de offshore windmolens meer windenergie zullen gaan produceren zullen zij vanuit de opslag gebruikt worden om het zeewater dat zich in het bassin bevind leeg te pompen. Wanneer het windstil is of er waait weinig wind, dan kan het zeewater het bassin weer vullen met behulp van energieturbines. Zo word er ook op die dagen duurzame energie geproduceerd.

Het eiland zal 10 meter boven de zeespiegel uitkomen, en volgens ontwikkelaars zal het eiland nauwelijks te zien zijn. De kosten word dit project zullen ongeveer 1.6 mrd gaan kosten. Enige wat rest is dat er een milieu rapport moet worden opgesteld om te bekijken wat het met het milieu zal doen.

Bron: NOS

Energie eiland voor kust van België
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!