Welke energieleveranciers leveren groen gas?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die groen gas leveren. Althans, een duurzamere vorm van gas om specifiek te zijn. Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Ook in de politiek is men momenteel druk bezig met … Lees meer..

Maandbedrag energie: hoe wordt dit berekend?

Helaas is de energierekening voor veel huishoudens dit jaar omhooggegaan. De kans is dus groot dat ook uw energierekening 2019 is gestegen. Iedere maand betaalt u dus een hoger bedrag aan uw energieleverancier. U ontvangt … Lees meer..

Wat is een thuisaccu?

Een thuisaccu is een vrij nieuwe technologie waarmee u uw elektrische apparaten kunt voorzien van stroom. Ook wanneer er een stroomstoring is, kunt u dan vooralsnog gebruikmaken van elektriciteit. Hoe werkt een thuisaccu precies en … Lees meer..

Wat is een modelcontract energie?

Een modelcontract energie is een term waar u misschien al weleens van gehoord heeft. Wat houdt dit precies in en wanneer is het verstandig om hiervoor te kiezen? In dit artikel vertellen wij u hier … Lees meer..

Wat is greenwashing?

Wat is greenwashing?

Iets meer dan twee derde van alle Nederlanders denken groene stroom te ontvangen. Toch blijkt dat percentage veel lager te zijn: slechts zes procent van de energie in Nederland wordt duurzaam opgewekt. Dat is nogal … Lees meer..

Het energielabel van een huurhuis

Het energielabel van een huurhuis

Gaat u een huurhuis betrekken? Dan is het altijd belangrijk om te vragen naar het energielabel. De energiezuinigheid van de huurwoning bepaalt namelijk, voor een gedeelte, de huurprijs van uw nieuwe woning. Tip: op zoek … Lees meer..