Energie vergelijken in 2016

overstapservice

energie vergelijken 2016

Energie vergelijken in 2016 hoe gaat dat in zijn werk? Heel eenvoudig: met uw postcode en huisnummer gegevens vind u met onze energievergelijker de goedkoopste energieleverancier 2016. Nog handiger is als u uw exacte verbruik weet over het afgelopen jaar, want dan kunt u uw huidige tarieven van uw energieleverancier vergelijken met het overige aanbod.

Bereid u goed voor met een energievergelijking

Het beste wat u kunt doen is van tevoren alvast ori√ęnteren op zaken zoals: waar moet uw nieuwe energieleverancier aan voldoen? Lage prijzen, goede service¬†en¬†duurzame energie zijn voor veel mensen heel normaal. Toch hebben deze waarden ook weer een prijs. Energiebedrijven die een hoge servicegraad hebben, hebben vaak ook hogere prijzen. Gaat u liever voor een prijsvechter? Dan moet u er wel rekening mee houden dat een leverancier met een lage prijs wel vaak hogere vaste maandelijkse kosten met zich meebrengen. En zo zijn er verschillende redenen waarom energie vergelijken de moeite waard is.

Energie vergelijken in 2016 is wederom geld besparen

Bent u actief bezig met het verlagen van uw energieverbruik? Dan kunt u misschien wel beter kiezen voor een leverancier met een slimme energiemeter zodat u uw energieverbruik kunt monitoren. Sommige mensen maken er een hobby van. Energie vergelijken kan altijd ook als u niet van plan bent om over te stappen maar gewoon wilt bekijken wat er zoal mogelijk is, en niet onbelangrijk hoeveel u goedkoper uit kunt zijn wanneer u wisselt van energieleverancier. Een goed inzicht in de kosten is nooit weg nietwaar?

Bekijk voorwaarden: voortijdig verbreken kost geld!

Wat zijn bijvoorbeeld de voorwaarden in het energiecontract dat u nu momenteel heeft? Wij krijgen namelijk van veel consumenten de vraag over hoe dat nu zit met een overstapboete. Het antwoord is als volgt; Wanneer de looptijd van uw contract nog één jaar of meer bedraagt dan krijgt u te maken met de overstapboete die de huidige energieleverancier bij u in rekening brengt. U verbreekt namelijk voortijdig het contract, dus kost het uw huidige energieleverancier geld omdat u niet meer maandelijks uw voorschotnota betaalt. U bent dan immers geen klant meer.

Energie aanvragen met schulden: Waarborgsom

Veel mensen kunnen door verschillende redenen hun voorschotnota niet meer betalen aan de energieleverancier. In het ergste geval sluit de energieleverancier de energielevering dan ook af. En dan moet er met spoed een andere energieleverancier gezocht worden maar dan komt er een waarborgsom om de hoek kijken omdat energieleveranciers een borg willen. En wanneer je juist door financi√ęle problemen de energierekening niet meer kon betalen is dat een bittere pil. Bekijk dit overzicht maar eens van de energieleveranciers met de hoogte van de waarborgsom.

De waarborgsom is natuurlijk wel afhankelijk van de situatie, en het kan natuurlijk ook voorkomen dat u direct energie nodig heeft en een spoedaanvraag moet doen, dit kan te maken hebben met een verhuizing die op korte termijn plaatsvind.

Bent u onlangs overgestapt dan kan het mogelijk zijn dat uw besparing niet zo hoog is omdat u eigenlijk wel goed zit voor het aankomende jaar. Bekijk ook eerst uw huidige energietarief alvorens u kiest voor een andere energieleverancier.

De verschillende aanbiedingen kunnen soms verwarrend zijn, want er zijn meer dan 35 energieleveranciers die gezamenlijk ontelbaar verschillende contractvormen aanbieden. Onze energievergelijker beschikt over een aantal handige filteropties. Zodoende kunt u de vergelijking filteren op looptijd, duurzaamheid, overstapkortingen en natuurlijk de looptijd van de energiecontracten. Wij adviseren u om te kiezen voor een looptijd van 1 jaar zodat u volgend jaar weer kan energie vergelijken en overstappen naar de op dat moment goedkoopste aanbieding.

Kies voor een korte looptijd van uw nieuwe energiecontract

De verwachting is namelijk niet de dat energieprijzen volgend jaar ineens omhoog schieten. Energieleveranciers proberen dit wel aan te kaarten bij de consument, en dan kunt u uw energietarief voor 3 of 5 jaar vastzetten. In de komende 3 tot 5 jaar zullen de energieprijzen nog wel goedkoper worden, kijk maar naar de olieprijzen en de prijzen bij het tanken van uw auto. Dan is het toch zonde dat u zich vastlegt voor 3 of 5 jaar? Voor een hypotheek is dat misschien beter maar voor uw portemonnee niet.

Variabele en vaste energieprijzen

Let ook goed op bij het energie vergelijken of het een variabel energiecontract betreft, een variabel contract kan handig zijn omdat u niet te maken krijgt met vaste tarieven. Maar het is wel zo dat de energieleverancier het tarief tussentijds kan wijzigen. Nu is er niet meteen een man overboord want wanneer u kiest voor een variabel energiecontract met een maximale looptijd van een jaar, dan zult u niet zo snel te maken krijgen met prijsstijgingen.

Energielabel bekijken per energieleverancier

Voor de één wel belangrijk en voor de ander niet, maar u kunt in het overzicht van de energievergelijking ook het energielabel bekijken van de energieleveranciers. Het energielabel toont namelijk het soort energie en de percentages, zo heeft Oxxio een percentage van 99% aan waterkrachtenergie. Zo kunt u per energieleverancier bekijken welke soort energie zij leveren. Met het oog naar de toekomst en het verduurzamen is het een extra impuls om te kiezen voor groene energie.

Vergelijk gasprijzen en betaal minder in plaats van meer

Let ook op de gasprijzen 2016 want de energiebelasting op gas is in 2016 omhoog gegaan, op basis van het huidige gastarief kan het zijn dat u aan het einde van het jaar meer moet gaan betalen. Door in de vergelijking ook goed op de gasprijzen te letten kunt u daar ten eerste al op besparen. Maak nu eerst een energievergelijking en bekijk hoe gemakkelijk en hoeveel u kunt besparen. Kies de beste deal en stap gelijk en gratis zonder gedoe over.

Energie vergelijken in 2016
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen