Aansluittarief

Aansluittarief Energievergelijking.nlHet aansluittarief betalen wij voor de aansluitingen voor elektriciteit en gas. Dit bedrag wordt door uw energieleverancier weer betaald aan de netbeheerder. Zij beheren namelijk deze aansluitingen voor ons. De netbeheerder is gehouden aan een maximumtarief. Dus dit tarief moet in redelijkheid zijn. Dat houdt dus ook in dat zij nooit meer mogen vragen dan het maximum tarief.

Aan wie moet u het aansluittarief betalen?

Elke netbeheerder moet de aansluiting registreren. Waar zij ook mee zijn belast is het transport in het eigen gebied.  Elk jaar publiceert de ACM aansluittarieven op haar website. Deze kunt u ook raadplegen mocht u daar interesse in hebben.

Uit welke onderdelen bestaat het aansluittarief?

Er zijn twee onderdelen: een eenmalig en het jaarlijks deel.

  • Het eenmalige deel betaalt u voor de aanleg van een nieuwe aansluiting. Een voorbeeld daarvan is een nieuwbouw woning waar er nog geen aansluiting is.
  • Het jaarlijkse deel betalen wij zodat de netbeheerder onze aansluiting kan onderhouden. Dit wordt dus eenmaal per jaar in rekening gebracht.

Kosten betalen voor het onderhoud aan de netwerken

Elke netbeheerder vraagt ook netbeheerkosten. Deze kunnen verschillen. Als u een grote aansluiting heeft dan betaalt u een ander bedrag. De netbeheerder maakt dus allerlei kosten. En wij moeten daaraan deels mee betalen. Ze worden dagelijks onderhouden en soms is er geld nodig voor aanpassingen. Storingen worden meestal bijtijds opgespoord en opgelost.

Omdat wij de kosten voor het netbeheer eerst aan de energieleverancier betalen staat dit dan ook op de energierekening. Wij krijgen dus geen aparte rekening van de netbeheerder. Klaar om de prijzen elektriciteit en gas te gaan vergelijken? Pak uw gegevens er eens bij, deze kunt u vinden op uw online pagina. Naast de postcode gegevens heeft u namelijk ook uw verbruik nodig. Daarmee kunnen wij dan een exactere berekening maken.

Plaats een reactie