Aansluittarief

Het energie aansluittarief is een bedrag dat u betaalt voor de aanleg en het onderhoud van uw aansluiting. Het gaat om uw aansluiting voor gas en elektriciteit.

Aan wie moet u het aansluittarief betalen?

U betaalt het aansluittarief aan de beheerder van uw aansluiting. Dit is meestal de netbeheerder in uw regio (Zie www.eancodeboek.nl). De netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in zijn gebied.

Uit welke onderdelen bestaat het aansluittarief?

Er zijn twee onderdelen: een eenmalig en het jaarlijks deel.

  • Het eenmalige deel is een bedrag voor het aanleggen van uw aansluiting. Dit bedrag betaalt u alleen bij het aanleggen van de aansluiting. Bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning. U betaalt dit eenmalige bedrag aan uw netbeheerder.
  • Het jaarlijkse deel is een bedrag voor het onderhouden van de aansluiting. U betaalt dit ieder jaar aan de beheerder van uw aansluiting. Dit is meestal de netbeheerder.

Wie bepaalt het aansluittarief?

ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt het maximale aansluittarief voor elektriciteit en gas. Netbeheerders mogen u niet meer laten betalen dan deze maximale tarieven. U vindt de maximale aansluittarieven voor elektriciteit en gas op de website van ACM.

Aansluittarief
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.