Aardwarmte ( Geothermische energie )

Een warmtebron die zich onder de grond bevind bevat water met een hoge temperatuur. Het winnen van deze warmte uit de bodem word Aardwarmte genoemd of ook wel Geothermische energie. Aardwarmte is is één van de oudste energiebronnen, heel vroeger werd aardwarmte afkomstig van bijvoorbeeld Vulkanen al gebruikt voor het baden, koken en verwarmen. In de romeinse tijd had men al thermische verwarmde baden.

Tegenwoordig word de aardwarmte dan ook gebruikt om woningen en gebouwen mee te verwarmen, dit gebeurt nog niet op hele grote schaal. Men kan drie manieren gebruiken om aardwarmte te winnen en dat zijn:

  • Hydrothermale systemen
  • Petrothermale systemen
  • Diepe aardwarmte sondes

Deze methodes zijn wel afhankelijk van de bodemtemperatuur en de lokatie.

Aardwarmte ( Geothermische energie )
119 beoordelingen 9.4 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!