ACM Autoriteit Consument en Markt

De ACM is voortgekomen uit de Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit ( NMa ) en Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit ( OPTA ) , deze partijen zijn samengegaan in deze nieuwe toezichthouder : Autoriteit Consument & Markt. Toezichthouder is onafhankelijk en zet zich in voor bedrijven en consumenten.

Advies en informatie

Consumenten kunnen een beroep doen op de ACM wat betreft gratis informatie en kunnen advies in winnen wanneer u bijvoorbeeld een geschil heeft met een bedrijf zoals een energieleverancier. Consuwijzer werkt samen met de ACM u kunt hier terecht wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen naar een andere energieleverancier, of wanneer u vragen heeft over de inhoud van uw energiecontract wanneer u dit niet duidelijk is.

Keuzevrijheid en betere prijzen

De ACM kan extra regels opleggen om de concurrentie positief te be√Įnvloeden. Dit zorgt voor keuzevrijheid en betere prijzen voor de consument. De energievergelijker van¬†Energievergelijking.nl is getoetst door de ACM. Tevens houdt de ACM toezicht op de energievergelijkingssites waardoor u kunt rekenen op betrouwbare en actuele informatie.

 Meer over de acm op Wikipedia.

ACM Autoriteit Consument en Markt
13 beoordelingen 7.2 gemiddeld