Afnemer

Met afnemer word bedoeld een bedrijf (zakelijk) en/of consument (particulier) die energie en gas afnemen van een Energieleverancier. Bij het afnemen gaat men een contract aan met de gekozen leverancier voor een bepaalde tijd. Energieleveranciers maken ook onderscheid tussen afnemers gebaseerd op hun verbruik: De zogenoemde kleinverbruiker en grootverbruiker.

Energieleverancier gekozen? Dan bent u een afnemer

Energie en gas zijn producten die afgenomen kunnen worden bij de energieleverancier. U als consument wordt dus gezien als afnemer kleinverbruiker elektriciteit en gas. Van plan om van een andere energieleverancier energie en gas af te nemen? Bekijk dan eerst het aanbod en start uw prijsvergelijking energie op. Zo rekent u razendsnel uit hoeveel korting u ontvangt op uw nieuwe energiecontract. Teveel betalen voor energie en gas is zonde van uw tijd en zonde van uw geld.

Stap nogmaals over en bespaar op uw energie

EnergieVergelijking.nl houdt alle energie aanbiedingen voor u in de gaten en update dagelijks de website met nieuws omtrent de energiemarkt. Op die manier hoeft u niets te missen en blijft u altijd op de hoogte van de prijsontwikkelingen. Als u een paar jaar terug bent overgestapt van de ene naar de andere energieleverancier, dan zijn de prijzen in de tussentijd weer veranderd. Dat betekend dat u weer geld kunt besparen op uw energiekosten. Eigenlijk is elk jaar overstappen het beste wat u kunt doen. Eens in de zoveel jaar overstappen is dat dus niet. U laat hiermee al gauw een paar honderd euro per jaar liggen.

Neem energie af van de goedkoopste energieleverancier

Uw huidige energieleverancier heeft de prijzen tussentijds alweer veranderd, maar u betaalt nog steeds hetzelfde bedrag. Een beetje krom vindt u ook niet? U bent al klant dus uw energieleverancier hoeft niets meer te doen om u binnen te halen. U moet dus eigenlijk zelf in actie komen en vragen om een korting. Het jammerlijke hiervan is dat uw energieleverancier u nooit dezelfde korting zal bieden zoals zij dat doen bij nieuwe klanten.

Uw nieuwe voorschotbedrag

Het klink eigenlijk oneerbiedig maar de beste raad die wij u geven kunnen is toch opnieuw te beginnen met vergelijken. Op die manier ziet u heel snel hoe hoog de besparing is. Er staan voldoende nieuwe energieleveranciers klaar om u binnen te halen. Het komt er dan op aan om uw keuze te maken uit de verschillende energie aanbiedingen. U stapt dan vervolgens heel gemakkelijk over en u betaalt binnen twee maanden veel minder aan voorschotkosten.

 

Plaats een reactie