Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden, zijn de voorwaarden en afspraken die de afnemer aangaat met de energieleverancier. Deze voorwaarden zijn bedoeld voor de leverancier en de afnemer waar beide partijen zich aan dienen te houden. Deze leveringsvoorwaarden staan in uw contract en bevat:

  • Looptijd en einddatum van uw contract
  • Contactgegevens van de leverancier
  • Betalingsmogelijkheden
  • Extra kosten
  • Tussentijdse wijzigingen van het tarief of voorwaarden
  • Consequentie’s bij voortijdig verbreken van het contract bijv opzegvergoedingen e.d
  • Hoeveelheid levering van elektriciteit en gas
  • Prijs per kWh en Prijs per m3

Wilt u zich beroepen op de algemene voorwaarden?

Consumenten kunnen zich beroepen op één of meerdere voorwaarden. Als de energieleverancier zich niet aan bepaalde voorwaarden houdt bijvoorbeeld. Andersom geldt het ook. Een consument moet zich ook aan de geldende regels houden. De hoogte van een overstapboete staat er vermeld. Stapt men eerder over dan dient er een opzegvergoeding betaalt te worden. Daarom zijn de algemene leveringsvoorwaarden opgesteld.

Duidelijkheid staat voorop

Het biedt duidelijkheid bij een aantal zaken. Lees de voorwaarden van te voren dan ook goed door. Bent u de voorwaarden kwijtgeraakt dan kunt u ze op de website van de energieleverancier vinden. Er staat ook informatie in met betrekking tot een stroomstoring of gasstoring. Deze komen natuurlijk vaker voor dan men denkt.

Vast of variabel energiecontract?

Als u een vast contract bent aangegaan dan staat er in de voorwaarden dat de tarieven tussentijds niet gewijzigd mogen worden. Bij een variabel contract wordt er dan juist gewezen op het feit dat de tarieven wel gewijzigd mogen worden. De voorwaarden gaan in op de dag dat u een nieuw energiecontract afsluit.

Algemene voorwaarden doornemen

Uw leveringstarieven worden er tevens in beschreven. Andere zaken zoals het doorgeven van een verhuizing zijn opgenomen. Heeft u schade opgelopen na een storing of iets dergelijks? Raadpleeg de algemene voorwaarden om te bekijken wat u kunt doen. Bent u het niet eens met de hoogte van de jaarafrekening? Dan kunt u in de voorwaarden terugvinden wat u dan dient te doen.

Plaats een reactie