All-electric

All-electric staat voor een woning waarbij alles op elektriciteit draait. Een All-electric woning is het huis van de toekomst waarbij er geen gebruik meer word gemaakt van gas. Gas hebben we nodig voor warm water, koken en verwarmen. Maar met het All-electric concept wordt uw huis verwarmd door een elektrische warmtepomp of bijvoorbeeld een zonneboiler.

Super zuinig koken en verwarmen met All-electric

De inductieplaat bestaat al veel langer maar dit is dan ook de meest zuinige optie en vervanger voor koken op aardgas. De All-electric woning kan dus gebruik maken van een zonneboiler en zonnepanelen. De zonneboiler verwarmt uw water en de zonnepanelen voorzien in uw duurzame energiebehoefte. U kunt een Nul-op-de-Meter woning hiermee wel vergelijken. Die vallen namelijk onder de voorwaarden van een energiezuinige woning.

Isolatie voorkomt warmteverlies en houdt woning koel in de zomer

Een All-electric woning is ook erg goed geĆÆsoleerd zodat er geen warmte verloren gaat. Met de isolatie is het in de zomer weer erg verkoelend. Deze woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte zonder dat het klimaat hierdoor wordt aangetast. Zo zijn er projecten waarbij gewerkt word aan windenergie op kleine schaal denk hierbij aan een windgenerator. Een ander voordeel van de All-electric woning is ook dat u bespaart op de kosten voor uw vastrecht en de aansluiting op het netwerk.

Duurzaam verwarmen met houtsnippers?

De woning kan ook verwarmd worden door een duurzame pelletkachel. En hoe beter de woning geĆÆsoleerd is hoe minder u nodig heeft aan elektriciteit. Zo zijn er al doorstroomverwarmers die geplaatst worden achter een zonnecollector. Het bijbehorende buffervat zorgt ervoor dat er altijd genoeg warm water is.

All-electric
2 beoordelingen 10 gemiddeld