Bedenktijd

Wanneer u heeft gekozen voor een nieuw energiecontract dan heeft u wettelijk recht op de bedenktijd. De bedenktijd in dit geval bedraagt 14 dagen, in deze 14 dagen mag u terugkomen op uw besluit. U kunt uw energiecontract annuleren bij de nieuwe energieleverancier. 

Bedenktijd van 14 dagen bij nieuw energiecontract

U mag zich bedenken bij een nieuw energiecontract als u het telefonisch heeft afgesloten maar ook via internet of aan de deur of in de winkel. Uw wettelijke bedenktijd gaat in vanaf het moment dat u het energiecontract in handen ondertekend heeft ontvangen. De partij die u het energiecontract aanbiedt is verplicht u te melden dat u recht heeft op de wettelijke bedenktijd.

Lees altijd de voorwaarden voordat u overstapt

U dient in alle gevallen eerst de voorwaarden te lezen die bij het energiecontract horen. Bekijk dan ook goed of er gesproken word over recht op bedenktijd. Als dit niet het geval is wat kan voorkomen bij afsluiten in een winkel, dan is het niet verstandig om dit energiecontract aan te gaan. Als de energieleverancier u niet informeert over een bedenktijd dan wordt uw bedenktijd verlengd naar maximaal één jaar. Wanneer de energieleverancier u in de tussentijd toch informeert over de bedenktijd dan gaat vanaf dat moment ook de 14 dagen bedenktijd in.

Waar sluit u het energiecontract af?

Het komt voor dat u bijvoorbeeld in de Mediamarkt of ander winkelpand word benaderd door een verkoper die u een energiecontract biedt. Als u in deze situatie niet word ge√Įnformeerd over de wettelijke bedenktijd? Dan geldt de verlengde bedenktijd alleen als het energiecontract in de winkel is afgesloten die niet van de energieleverancier zelf is.

Annuleer uw nieuwe energiecontract tijdig

Het kan altijd voorkomen dat u toch besluit om van het energiecontract af te zien. U bent dan ook niet verplicht om uw reden aan te geven waarom u het niet wilt. U moet binnen de 14 dagen aan de nieuwe energieleverancier laten weten dat u wilt annuleren. Zorg wel ervoor dat de energieleverancier u dit ook schriftelijk bevestigd. Als u hiervan geen bevestiging heeft ontvangen ga er dan zo snel mogelijk achteraan. Doe het schriftelijk en per telefoon en vraag desnoods om een bevestiging via email.

* breng uw huidige energieleverancier ook op de hoogte dat u wilt annuleren. Geef ook aan dat u niet wilt switchen van energieleverancier.

Onterecht klant gemaakt?

Het komt helaas ook voor dat u te krijgen maakt met een onterechte switch. U krijgt dan ineens een brief waarin staat u gekozen heeft voor een energiecontract waar u niets van af weet, of niet voor heeft gekozen. Lees dan wat u kunt doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier. Of u nu wel of niet heeft gekozen voor een nieuw energiecontract u heeft altijd het recht om dit te annuleren. Ontvangt u al een voorschotnota van de nieuwe energieleverancier? Bel de nieuwe energieleverancier op en maak bezwaar hiertegen. Wat u betreft is er geen nieuw energiecontract en u wilt daarom ook niet betalen.

Geschillencommissie Energie

Als u ondervind dat er niets met uw bezwaar is gedaan dan volgt de gang naar de Geschillencommissie Energie. Zij kunnen u helpen met een nieuw bezwaar naar de energieleverancier toe. U kunt per post uw klacht indienen en via de website. Ga naar de website van de Geschillencommissie Energie en lees wat u kunt doen. Het postadres van de Geschillencommissie Energie:

  • Postbus 90600
  • 2509 LP Den Haag
  • telefoon: 070 – 310 5310
Bedenktijd
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.