Beschermde afnemer

Beschermde afnemers zijn bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Deze afnemers zijn beschermd tegen afsluiting van hun elektriciteit en gas levering. De overheid biedt deze groep afnemers extra voordelen met betrekking tot de levering van hun elektriciteit en gas.

Beschermde afnemer kan ook besparen op de energiekosten

Behoort u tot een beschermde afnemer of is een familielid/kennis van u een beschermde afnemer? Dan kunt u ook uw energie en gas vergelijken op EnergieVergelijking.nl en besparen op uw vaste lasten. De afnemer zelf is vaak zelf niet in staat om zijn energiekosten en andere vaste lasten te regelen. Als u deze zaken voor de afnemer beheert dan kunt u zijn of haar jaarafrekening erbij nemen. Hierop staat het verbruik vermeld. Dit is het verbruik over het afgelopen kalenderjaar.

Maak een energievergelijk gebaseerd op de juiste gegevens geen schatting dus

Het is belangrijk om met de juiste gegevens te werken. We willen namelijk niet een energiecontract afsluiten op basis van geschatte gegevens. Kunt u de jaarafrekening niet vinden? Dan kunt u zich nog wenden tot de persoonlijke pagina van de energieleverancier. Elke klant kan namelijk een eigen account aanmaken. Vaak wordt deze ook al aangemaakt als men nieuwe klant wordt. De voorgaande jaarafrekeningen kunt u dus ook online vinden.

Vergelijk eenjarige en driejarige contracten met elkaar

De benodigde gegevens verzameld? Perfect dan kunt u al beginnen met energie vergelijken. U zult snel een overzicht te zien krijgen met de goedkoopste energie aanbiedingen. Het staat u vrij om een energieleverancier te kiezen. Het is het verstandigst om een jaarcontract te kiezen. De kortingen die u hierbij ziet zijn hoog. Zo kan het voorschotbedrag aanzienlijk verlaagd worden. Laat u niets wijsmaken dat een driejarig contract net zo voordelig is. Vergelijk de energiecontracten dan ook op looptijd. U zult zien dat de kortingen niet veel verschillen.

Beslissing bij overstap toch te overhaast gemaakt?

Wat dan wel verschil maakt is de tijd dat uw beschermde afnemer niet kan overstappen. Stapt u over en besluit u uw beslissing ongedaan te maken? Dan mag u dit binnen veertien dagen doen. Het komt vaak voor dat men toch een goedkopere aanbieding vindt. En uw besluit intrekken mag dan gewoon. Heeft u hulp nodig bij een vergelijking? Zoek dan contact met ons via het contactformulier. Wij kunnen zonodig met de juiste aangeleverde gegevens ook een vergelijk maken.

Plaats een reactie