Bio Energie

Bio Energie is energie gewonnen uit biomassa oftewel organisch materiaal. Biomassa word door middel van een warmtekoppeling omgezet in bio energie. Er zijn verschillende verwerkingen van biomassa tot bio Energie:

  • Thermochemisch
  • Biologisch
  • Fysisch
  • Chemisch

De voorraad bio-energie

De duurzaamheid van Bio Energie wordt bepaald door de voorraad. Blijft deze gelijk dan is het duurzaam. Neemt de voorraad af dan is de bio energie niet duurzaam. Bio energie wordt door verschillende energieleveranciers aangeboden als zijnde duurzame energie. Wist u wel dat bio-energie zonnestroom is dat weer in chemische vorm wordt opgeslagen? De zon is natuurlijk verantwoordelijk voor allerlei groeiprocessen. Planten en bloemen hebben zonlicht nodig om te groeien.

Subsidie voor biomassa projecten

Biomassa energie behoort dus ook tot bio-energie. Alleen is de verwerking anders. Planten materiaal of afval wordt verbrandt. Daarbij komt biomassa energie vrij. Dit kan ingezet worden om stroom te produceren of huizen te verwarmen. Biomassa is dus de thermo chemische verwerking.

De overheid ondersteunt projecten financieel die te maken hebben met bio-energie. Dit kunnen leveranciers, gemeenten, installateurs, fabrikanten en dergelijke zijn. In principe komt er geen CO2 vrij bij de groei van biomassa. Het is ook makkelijk op te slaan. Dit is bij windenergie en zonne-energie vaak moeilijker. Biomassa kent duurzaamheidseisen. Bekijk de website van het RVO voor meer informatie.

Bio energie aanbieders vergelijken

Wilt u weten welke energieleverancier de goedkoopste is? U kunt al snel honderden euro’s besparen op uw energierekening. Start met energie vergelijken en bekijk welke duurzame energieleveranciers het meest voordelig zijn. Vink de optie duurzaam aan en u ziet direct het volledige overzicht met de goedkoopste energieleverancier bovenaan.

Plaats een reactie