Blauwe energie

Blauwe energie is energie opgewekt uit het verschil in zoutniveau tussen twee watermassa’s. Blauwe energie ontstaat uit Osmose. Blauwe energie kan ontstaan op plekken waar zoetwater naar zoutwater stroomt. Als je zoet en zout water van elkaar scheid door middel van een membraan die het zout tegenhoud, dan stroomt het zoete water naar het zoute water. De druk die daardoor ontstaat word gebruikt als een energiebron. De druk die bij het zoutconcentratieverschil ontstaat kan oplopen tot 28 bar. De naam voor deze techniek is PRO ( Pressure Retarded Osmosis ).

Al vanaf de jaren 70 zijn er al plannen ontstaan om met de blauwe energie te gaan werken. De projecten begonnen al in de jaren 90, en in 2009 ontstond er in Noorwegen een soortgelijke blauwe-energie centrale.

Naast informatie over Blauwe energie vind u op Energievergelijking.nl nog veel meer informatie. Neem eens een kijkje op onze energievergelijker. Daarmee kunt u snel en simpel de energieprijzen van alle energieleveranciers vergelijken. Start met energie vergelijken en bereken direct uw besparing bij een eventuele overstap.

Blauwe energie
2 beoordelingen 9 gemiddeld