Blokverwarming ( stadsverwarming )

Heeft u blokverwarming of gaat u een woning betreden die voorzien is van blokverwarming? Dan moet u weten dat u verwarming krijgt van één centrale ketel. Deze ketel verwarmt meerdere woningen. Uw warmte komt binnen via buizen die zijn aangesloten op de centrale ketel. Op uw radiatoren in huis zijn meters geplaatst en deze geven uw warmteverbruik aan.

Blokverwarming werd ge√ģntroduceerd in de 60er jaren en was toendertijd een goedkopere manier om warmte te kunnen leveren zonder het gebruik en de aanleg van een eigen verwarmingsinstallatie. Hier komen dus geen individuele ketels aan te pas en dat scheelde toendertijd aanschafkosten en ruimte.

Bij blokverwarming krijgt u dus al warmte geleverd via de netbeheerder of uw woningbouwvereniging, u kunt dus niet overstappen naar een andere gasleverancier. Wel is het mogelijk om over te stappen met elektriciteit.

Consumenten die blokverwarming of stadsverwarming krijgen geleverd zijn dus gebonden aan één leverancier. Voor deze consumenten is er sinds 1 januari 2014 de Warmtewet in het leven geroepen. De Warmtewet stelt maximale tarieven voor warmte vast en stelt nog een aantal andere wettelijke afspraken zoals:

  • wanneer mag afsluiting van warmte plaatsvinden
  • wanneer ontstaat het recht op vergoeding bij eventuele storingen
  • rechten en plichten van de consument

Waarom? Omdat consumenten van blokverwarming/stadsverwarming meer gebonden zijn en om de consument te beschermen in geval van te hoge tarieven die ze worden opgelegd. De ACM stelt ieder jaar de tarieven vast voor blokverwarming deze tarieven komen overeen met de dan geldende gasprijzen.

Blokverwarming ( stadsverwarming )
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.