BTW Energie

BTW Energie Energie vergelijkenEnergieleveranciers en netbeheerders brengen 21% btw in rekening op de maandelijkse factuur. Grootverbruikers en/of zakelijke klanten kunnen deze btw weer terugvragen op hun belastingaangifte van de belastingdienst. Btw is belasting, maar moet niet verward worden met de zogenaamde energiebelasting. BTW energie ziet u terug op uw energierekening.

Alle huishoudens betalen btw over hun energiekosten

Alle inwoners van Nederland moeten BTW betalen over zogenaamde consumenten goederen en diensten. Ook wordt er sinds 2013 de Opslag Duurzame Energie berekend aan huishoudens. Deze wet werd ingesteld om de kosten te kunnen voldoen voor het stimuleren van duurzame energie. De belasting op duurzame energie wordt ieder jaar verhoogd.

Verlaag het verbruik en spaar geld uit

U betaalt dus BTW energie over uw verbruik. Als u minder verbruikt dan betaalt u dus ook minder BTW. Door te bezuinigen op het verbruik bespaart u geld en BTW. Op uw energierekening staat het bedrag wat u aan BTW betalen moet. Uw energieleverancier draagt deze voor u af aan de belastingdienst. Wilt u minder energiebelasting en BTW betalen? Dan is minder verbruiken toch echt het antwoord. Corrigeer uw gewoonten en dat van uw gezin. De besparing die daaruit voortkomt is circa €150 per jaar.

De BTW energie staat op uw energierekening vermeld

De BTW energie is dus een maandelijks terugkerende belasting. In het dagelijkse leven betalen we voor onze boodschappen ook belasting. Dit is gelukkig iets lager en maar 9%. Voorheen was dit 6% dus zijn de boodschappen wel iets duurder geworden. Voor andere goederen zoals bijvoorbeeld de telefoonrekening, of de rekening voor internet en tv betalen we ook 21% BTW. U draagt elke maand via uw voorschotnota dus BTW energie af. Zou u graag over willen stappen omdat uw energiecontract bijna eindigt? Dan kunt u daar ook mee besparen.

Opnieuw overstappen is ook een mogelijkheid

Opnieuw een andere energieleverancier kiezen scheelt dus ook. En wel tot €450 per jaar! BTW energie moeten we betalen hoe dan ook. Maar elke keer de energiekosten verlagen kan door te over te stappen. Vergelijk de energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl en pak de hoogste korting op energie.

Plaats een reactie