BTW Energie

Energieleveranciers en netbeheerders brengen 21% btw in rekening op de maandelijkse factuur. Grootverbruikers en/of zakelijke klanten kunnen deze btw weer terugvragen op hun belastingaangifte van de belastingdienst. Btw is belasting, maar moet niet verward worden met de zogenaamde energiebelasting.

Alle huishoudens betalen btw over hun energiekosten

Alle inwoners van Nederland moeten BTW betalen over zogenaamde consumenten goederen en diensten. Ook wordt er sinds 2013 de opslag Duurzame energie berekend aan huishoudens. Deze wet werd ingesteld om de kosten te kunnen voldoen voor het stimuleren van duurzame energie. De belasting op duurzame energie wordt ieder jaar verhoogd.

Verlaag het verbruik en spaar geld uit

U betaalt dus BTW over uw verbruik. Als u minder verbruikt dan betaalt u dus ook minder BTW. Door te bezuinigen op het verbruik bespaart u geld en BTW. Op uw energierekening staat het bedrag wat u aan BTW betalen moet. Uw energieleverancier draagt deze voor u af aan de belastingdienst. Wilt u minder energiebelasting en BTW betalen? Dan is minder verbruiken toch echt het antwoord. Corrigeer uw gewoonten en dat van uw gezin. De besparing die daaruit voortkomt is circa €150 per jaar.

Opnieuw een andere energieleverancier kiezen scheelt ook. En wel tot €450 per jaar! BTW moeten we betalen hoe dan ook. Maar elke keer de energiekosten verlagen kan door te over te stappen. Vergelijk de energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl en pak de hoogste korting op energie.

BTW Energie
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!