BTW Energie

Energieleveranciers en netbeheerders brengen 21% btw in rekening op de maandelijkse factuur. Grootverbruikers en/of zakelijke klanten kunnen deze btw weer terugvragen op hun belastingaangifte van de belastingdienst. Btw is belasting, maar moet niet verward worden met de zogenaamde energiebelasting.

Alle huishoudens betalen btw over hun energiekosten

Alle inwoners van Nederland moeten BTW betalen over zogenaamde consumenten goederen en diensten. Ook wordt er sinds 2013 de opslag Duurzame energie berekend aan huishoudens. Deze wet werd ingesteld om de kosten te kunnen voldoen voor het stimuleren van duurzame energie. De belasting op duurzame energie wordt ieder jaar verhoogd.

Verlaag het verbruik en spaar geld uit

U betaalt dus BTW over uw verbruik. Als u minder verbruikt dan betaalt u dus ook minder BTW. Door te bezuinigen op het verbruik bespaart u geld en BTW. Op uw energierekening staat het bedrag wat u aan BTW betalen moet. Uw energieleverancier draagt deze voor u af aan de belastingdienst. Wilt u minder energiebelasting en BTW betalen? Dan is minder verbruiken toch echt het antwoord. Corrigeer uw gewoonten en dat van uw gezin. De besparing die daaruit voortkomt is circa €150 per jaar.

Opnieuw een andere energieleverancier kiezen scheelt ook. En wel tot €450 per jaar! BTW moeten we betalen hoe dan ook. Maar elke keer de energiekosten verlagen kan door te over te stappen. Vergelijk de energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl en pak de hoogste korting op energie.