Bureau Energieprojecten

Bureau Energieprojecten is een afdeling binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij regelen de vergunningen voor grote energieprojecten. Zij zorgen ervoor dat de procedures hieromtrent verkort kunnen worden. Het Rijk coördineert dit met de Rijkscoördinatieregeling.

Er is coördinatie nodig bij de aanvraag van nieuwe elektriciteitscentrales, windparken, uitbreiding van de landelijke infrastructuur van het gasnet. Bureau Energieprojecten biedt dan ook ondersteuning aan:

  • omwonenden
  • initiatiefnemers
  • provincies
  • waterschappen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland coördineert grote energieprojecten

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland publiceert dan ook de projecten op haar website. Dit zijn afgeronde of stilgelegde projecten maar ook lopende projecten. Nieuw te bouwen windparken die een opwekcapaciteit hebben van minstens 100 megawatt vallen bijvoorbeeld ook onder de rijkscoördinatie. Wanneer er een uitbreiding moet plaatsvinden aan het landelijke hoogspanningsnet dan komt daar ook Bureau Energieprojecten bij kijken voor het coördineren daarvan.

Voorbereidingsbesluiten worden gepubliceerd in de Staatscourant

Bij lopende projecten volgen er inspraak of beroepsrondes. Wanneer er een voorbereidingsbesluit word genomen over bepaalde projecten dan zal deze altijd ter kennisgeving worden gepubliceerd in de Staatscourant. Samenwerkingen zowel nationaal als internationaal zijn van belang in onze transitie naar een duurzame energievoorziening.

Bureau Energieprojecten
Beoordelingen


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!