Capaciteitstarief

Het capaciteitstarief hoort bij de transportkosten en zijn dus kosten voor het transporteren en leveren van elektriciteit en gas. Van deze inkomsten kan de netbeheerder ons regionale netwerk onderhouden. Deze kosten draagt uw energieleverancier weer af aan uw regionale netbeheerder. Wilt u de exacte tarieven hiervoor weten? Dan kunt u de website van uw netbeheerder daarvoor raadplegen.

Grootzakelijk energie? Dan een ander capaciteitstarief

Het word meestal omschreven als tarieven voor de aansluiting en transport elektriciteit en/of gas. Particulieren en ZZP & MKB betalen dit aan de energieleverancier. Bent u Grootzakelijk klant? dan rekent de netbeheerder deze kosten per maand met u af. De capaciteit word berekend aan de hand van uw aansluiting van elektriciteit en gas. Dus is de capaciteit daarvan groter? dan gaat uw capaciteitstarief ook omhoog.

Maximale tarieven worden vastgelegd door ACM

Elk jaar stelt de Autoriteit Consument & Markt het maximale capaciteitstarief vast, de netbeheerders mogen dus niet boven het maximale tarief uitkomen.De ACM doet dit om een eerlijke concurrentie te bevorderen. Voor consumenten daarentegen is het een bescherming omdat de netbeheerder zich aan de maximale tarieven dient te houden.

Capaciteitstarief
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.