Correctiefactor gas

U heeft het vast wel eens zien staan op uw eindafrekening: Correctiefactor gas toegepast. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Ons aardgas heeft een calorische waarde dat wil zeggen een hoeveelheid energie die uit gas te behalen valt. Net zoals je calorieƫn verbrandt met lopen verbrand gas ook een bepaalde hoeveelheid warmte.

Basis verbrandingswaarde gas leidt tot vaststelling gasprijzen

Ons aardgas heeft een basis verbrandingswaarde en aan de hand van deze waarde worden de prijzen voor gas vastgesteld. Omdat de calorische waarden per gasveld verschillen is de kans dan ook aanwezig dat de calorische waarde van het gas dat u geleverd word een afwijking betreft. Het kan dan zo zijn dat uw verbruik hoger of lager uitvalt.

Welke correctiefactor geeft de energieleverancier aan?

Over het algemeen is het Nederlandse aardgas vrij stabiel wat betreft de calorische waarden. Gemiddeld ligt de correctiefactor tussen de 1.0 en 1.03. Word er een hogere correctiefactor gehanteerd door uw energieleverancier? Dan kunt u uw energieleverancier hierover bellen want de factor is dan te hoog. De Gasunie houdt deze calorische waarden maandelijks bij.

Laagcalorisch gas uit Groningen

De traditionele gasmeters kunnen helaas niet de calorische waarde van het aardgas meten. In de toekomst wanneer heel Nederland voorzien is van de slimme meter dan kan de calorische waarde wel gemeten worden. Laagcalorisch gas word in Nederland geleverd aan aan huishoudens en bedrijven. Laagcalorisch gas word ook wel vermengd met hoogcalorisch gas door ook nog stikstof toe te voegen zal de kwaliteit gelijk blijven aan G-gas.

Correctiefactor gas
6 beoordelingen 8.3 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.