Domotica

Domotica staat voor de aansturing van de elektrische apparaten bij u thuis of in uw bedrijf. Deze techniek  wordt gebruikt door fabrikanten die elektrische apparaten op de markt brengen. Het woord domotica staat dus synoniem voor apparaten die te automatiseren zijn al dan niet op afstand.  Met deze techniek kan uw woning op leefcomfort erop vooruitgaan.

Slimme oplossing voor besparen op energiekosten

Allerlei slimme oplossingen en technieken die nu en in de toekomst bedacht worden kunnen gebruikmaken van Domotica. Met domotica kunt u elektrische apparaten afstemmen. Daar zijn veel voorbeelden van. Te denken valt aan een sensor die op de deur is geplaatst die weer in contact staat met uw alarmsysteem. Bij openen gaat het alarmsysteem af. Maar ook een slimme thermostaat die uw energieverbruik weergeeft waardoor u energie besparen kunt.

Hoe werkt domotica?

Zo kan een domotica systeem in uw huis geplaatst worden. Er worden sensoren geplaatst die weer in verbinding staan met een knop op uw apparaat. Daartussen zit wel een controller die de signalen doorgeeft. Het ene wordt geactiveerd en er komt beweging in het desbetreffende apparaat. Met domotica toepassingen kunt u uw huis laten communiceren met verschillende apparaten. En kunt u verwarmen, ventileren, en verlichten. Dit is dus allemaal te bedienen waardoor uw wooncomfort omhoog zou moeten gaan.

Taken van een domotica systeem

Het domotica systeem kan allerhande taken voor u uit handen nemen. Uw verlichting kan aan en uitgeschakeld worden. Stopcontacten kunnen aan en uitgeschakeld worden. Of uw woning kan verkoeld of verwarmd worden. Zelfs uw audio installatie kan bediend worden met domotica. Heeft u rolluiken of zonneschermen? Deze kunnen zelfs aangestuurd worden. Er zijn zoveel mogelijkheden waar het een domotica-systeem aangaat. Het verhoogd daarentegen ook de waarde van uw woning bij verkoop.

Domotica en energie besparen

Op het gebied van energiebesparing kan het domotica-systeem u tips aangeven over hoe u het beste kunt besparen. Uw patronen worden verzameld en met die informatie kunt u feedback ontvangen. Domotica zal in de toekomst een veel grotere rol gaan spelen in huishoudens. De kosten voor een domotica systeem zijn niet makkelijk uit te leggen omdat er verschillende segmenten denkbaar zijn. Daarvoor zult u een offerte op moeten vragen bij een leverancier in domotica. Een prijskaartje kunnen we er niet aan hangen maar u kunt denken aan een paar duizend euro.

Gas water en licht besparen

Met een domotica systeem kunt u dus besparen op de kosten voor gas water en licht. Slim besparen kunt u ook zelf doen. Door minder gas water en licht te verbruiken. Dus zelf uw thermostaat lager in te stellen om daarmee uw gasverbruik te verlagen. Minder lang douchen waardoor en uw gasverbruik verlaagt word maar ook uw waterverbruik. Het is zinloos om verlichting te laten branden of de kraan open te laten staan. Dat begrijpt u tenslotte zelf ook wel. Hiermee bespaart u gauw €200 per jaar op uw gas water en licht. Vergelijk daarbij de prijzen voor uw energiekosten opnieuw en u bespaart nog meer.

Domotica
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.