Duurzame Energie

Duurzame Energie Energie vergelijkenDuurzame energie is een andere naam voor energie die duurzaam opgewekt wordt. Deze energie word gehaald uit onze natuurlijke aanwezige bronnen zoals : biomassa, water, wind, en de zon. Duurzame energie is schonere energie dan de energie die we uit fossiele bronnen halen zoals: Aardgas, aardolie, steenkool.

Duurzame energie vervangt fossiele energie op den duur

Het opwekken van energie uit fossiele bronnen word langzamerhand vervangen voor alternatieve bronnen de zogenoemde duurzame energie. Dit is beter voor het milieu en de alternatieve bronnen zijn onbeperkt beschikbaar. Over het algemeen is duurzame energie opwekken nog wel duurder ten opzichte van fossiele energie. Dit zal de komende jaren afnemen door bijvoorbeeld meer wind-energie te gaan opwekken of de prijzen van zonnepanelen die dalen.

Energie uit zon, wind en water

Groene energie is beter voor het milieu. Veel voorkomende manieren van duurzame energie opwekken zijn oa zonnepanelen (zonne-energie), waterkrachtcentrales (water energie) en windmolens (windenergie). Overweegt u een overstap van energieleverancier? Dan is dit wellicht een goed moment om na te denken over uw bijdrage aan een beter milieu. Groene energie kost even veel als grijze energie. In onze energievergelijking kunt u de bronnen bekijken waarmee de energie is opgewekt. Klik op pakketdetails voor een overzicht van de manieren waarop de energieleverancier haar energie opwekt.

Bio-massa energie

Sommige energiemaatschappijen leveren energie dat gedeeltelijk is opgewekt met behulp van biomassa. Daardoor kunnen ze een deel van hun energie als duurzame energie verkopen. Het bijmengen staat ter discussie, omdat de centrales de biomassa invoeren vanuit tropische landen. Daar wordt de lokale ecologie ontwricht door de productie van deze biomassa. Zo worden er grote stukken oerwoud gekapt voor palmolieplantages. Er zijn enkele kleine energiecentrales die enkel en alleen op biomassa gestookt worden. Dit is altijd lokaal gewonnen biomassa.

Grijze energie

Grijze energie is de standaard. Alle energieleveranciers in Nederland leveren in de eerste instantie grijze energie. Grijze energie is energie dat is opgewekt met bronnen die schadelijke afvalstoffen achterlaten bij het opwekken van de energie. Voorbeelden van grijze energie zijn kerncentrales (kernsplitsing), kolencentrales (verbranding van kolen) en oliecentrales (verbranding van olie).

Duurzame energie vergelijken

Met Energievergelijking.nl kunt u heel gemakkelijk energie vergelijken op prijs, maar ook op duurzaamheid. Met de groene en grijze blaadjes (zichtbaar in de energievergelijking) kunt u direct zien hoe de energie is opgewekt. Als het blaadje groen is, dan is zowel de energie alsmede het gas op een duurzame manier opgewekt. Is het blaadje grijs, dan is de energie op een niet-duurzame manier opgewekt. Is het blaadje voor de helft groen en voor de helft grijs, dan is de energie deels duurzaam opgewekt. Door te klikken op de uitgebreide specificaties kunt u het energielabel van de energieleveranciers bekijken. U ziet dan de exacte percentages voor groene en grijze energie. Vergelijk uitsluitend duurzame energieleveranciers door bij “Soort energie” te klikken op “Groene energie”.

Herkomst van energie word steeds belangrijker

Terwijl steeds meer mensen energie vergelijken, kiezen ook steeds meer mensen niet alleen voor een lagere energieprijs. Zij kiezen ook voor duurzame energie. Voor een steeds grotere groep is de duurzaamheid heel belangrijk. Veel gehoorde uitspraken zijn “Waar komt mijn energie vandaan” of “Levert mijn energieleverancier wel echt duurzame energie”. In onze energievergelijking ziet u dan ook altijd het energielabel van de energieleverancier. Zo kunt u precies zien welke energie soorten de betreffende energieleverancier kan leveren. In het energielabel ziet u in percentages de herkomst van energie. Bijvoorbeeld 30% wind-energie, 50% zonne-energie en 20% water-energie.

Minder CO2 uitstoot beter voor milieu

De keuze voor hernieuwbare energiebronnen is belangrijk voor de toekomst van ons bestaan. Alles wat we nu doen om het milieu te verbeteren, daar zullen onze kinderen in de toekomst veel profijt van hebben. Om mee te helpen aan een beter milieu voor later kunt u ook kiezen voor hernieuwbare energie. Vergelijk alle duurzame energie aanbieders op kwaliteit zoals herkomst en de hoeveelheid Co2 uitstoot.

Energie uit zonnepanelen waterkrachtcentrales en windmolens

Duurzame energie is opgewekt met behulp van zonnepanelen, waterkrachtcentrales, biomassa en windmolens. Deze bronnen kunnen eindeloos energie blijven leveren met behulp van de elementen. Deze manieren van energie opwekken zijn niet belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld kolencentrales en kerncentrales. Want daarbij komen er allerlei schadelijke stoffen vrij.


Vergelijk de groenste energieleveranciers

Plaats een reactie