Duurzame warmte

Duurzame warmte wordt opgewekt met apparatuur die gebruik maakt van een duurzame bron. Dit kan een pelletkachel zijn die door middel van houtsnippers warmte produceert. Een ketel die biomassa verbrand word ook aangemerkt als milieuvriendelijk. De biomassa ketel verwarmt daarop uw woning en levert ook warm water. De meeste cv-ketels maken gebruik van aardgas en dat is slecht voor ons milieu.

Gebruik duurzame warmte betekent geen gasverbruik meer

Een warmtepomp kan uw woning ook op een duurzame manier verwarmen of het gebruik van een zonneboiler is daar ook een voorbeeld van. De overheid heeft daarom liever dat wij consumenten in de toekomst overgaan op het gebruik van duurzame warmte. We ontlasten ons milieu hiermee en stootten zo een stuk minder CO2 uit. Restwarmte is ook een goed voorbeeld van duurzame warmte, hierbij wordt warmte die vrijkomt in fabrieken weer ingezet om naastgelegen woningen te verwarmen. Dit wordt ook wel restwarmte uitwisseling genoemd.

Een zonneboiler gebruikt zonnestroom om uw water te verwarmen, deze kunt u prima combineren met een pelletkachel of warmtepomp en zonnepanelen voor het opwekken van duurzame stroom.

Minder CO2 en een schoner klimaat

Wist u dat u naast het feit dat duurzame warmte gebruiken goed voor het milieu is, u ook enorm kunt besparen op uw gasverbruik? Stel u maakt gebruik van een warmtepomp en ook nog eens een biomassa ketel, dan hoeft u geen gas meer te verbruiken. De gasaansluiting is dan overbodig en kan wel afgesloten worden. Heel veel Nederlandse woningen zijn nog steeds aangesloten op het gasnet. De bedoeling is dat dit wordt afgebouwd waardoor we de afhankelijkheid van gas kunnen verkleinen.

Gasvoorraad slinkt steeds meer

Ons gas blijft immers niet eeuwig voorradig en er komt zelfs een tijd dat er geen gas meer is. En die tijd komt sneller dan u denkt. De gasvoorraad kan nog ongeveer 50 jaar voorzien in onze gasbehoefte en daarna is het op. Toegegeven de aanschaf van een warmtepomp of dergelijke biomassa ketel is duur, maar de overheid helpt u daar een handje bij. U kunt namelijk een subsidie krijgen wanneer u een biomassa ketel, pelletkachel, warmtepomp of zonneboiler aanschaft. Deze wordt verstrekt uit de subsidiepot van de Investeringssubsidie duurzame energie.

Duurzame warmte
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!