Dynamische tarieven

Dynamische tarieven houdt in dat uw tarieven voor stroom en gas per dag of per uur kunnen verschillen. Zo zijn er al pilots gedraaid om te bekijken hoe dynamische tarieven kunnen worden gebruikt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om geproduceerde duurzame energie die word opgeslagen. Aan de hand van vraag en aanbod word het dynamische tarief berekend. U kunt alleen kiezen voor dynamische tarieven wanneer u al in het bezit bent van een slimme meter.

Dynamische tarieven kiezen? Alleen met slimme meter

Want de slimme meter is nodig hiervoor, ook dient u uw toestemming af te geven aan de energieleverancier. Op deze manier kan de energieleverancier uw verbruik inzien. Uw verbruik word dan verrekend met de huidige tarieven die op dat moment gelden. U logt dan in op de online site van uw energieleverancier waarop u de dynamische tarieven kunt inzien. De tarieven voor de volgende dag kunnen dan per uur of verspreid over de dag worden bekeken.

Kiezen voor de goedkoopste stroomprijs per uur

Het handige hieraan is als de tarieven bijvoorbeeld om 14:00 het goedkoopste zijn dat u ook op die tijd energie en gas kunt verbruiken. Ziet u dat de dynamische tarieven een paar uur later duurder zijn? Dan stelt u het gebruik van de wasmachine uit tot een goedkoper tijdstip. De apparatuur van tegenwoordig kan ingesteld worden. Dus u stelt uw vaatwasser of wasmachine gewoon in op dat tijdstip en u hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Op deze manier bespaart u dus ook op uw energieverbruik gedurende de dag.

Systemen energieleveranciers en netbeheerders worden aangepast op dynamische tarieven

De netbeheerders en energieleveranciers zijn druk bezig hun systemen aan te passen op de dynamische tarieven. Handig is het wel omdat de stroomprijzen variƫren en daar kunnen consumenten hun voordeel mee doen. Gewoon stroom verbruiken op de goedkope momenten en anders gewoon niet. Het hangt natuurlijk ook af van het aanbod en wanneer er niet veel aanbod is dan zou men eigenlijk stroom moeten besparen op dat moment.

Vanaf 2019 kan iedereen kiezen voor dynamische tarieven

De slimme meter kan het verbruik van een consument zelfs per 15 minuten registreren, maar de dynamische tarieven worden vooralsnog per uur afgerekend. De systemen van de netbeheerders en energieleveranciers moeten daar namelijk nog op ingesteld worden. De energieleveranciers zullen naar verwachting de dynamische tarieven eerst op een kleine schaal aanbieden. Minister Kamp verwacht dat vanaf 2019 iedereen kan kiezen voor dynamische tarieven.

 

Dynamische tarieven
1 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.