Elektriciteit jaarrekening

De elektriciteit jaarrekening geeft aan wat u betaald heeft aan elektriciteit en gas over het afgelopen jaar. De energieleverancier beschrijft de opbouw van de kosten die zijn gemaakt en deze bestaan uit:

  • Uw leveringskosten 
  • Transportkosten
  • Meterhuur kosten
  • Energiebelasting en heffingen

Deze kosten kunnen ook per leverancier verschillen, de ene leverancier vraagt nu eenmaal meer of minder voor de leveringskosten bijvoorbeeld. Het kan zo zijn dat u een aanbieding onder uw neus krijgt waar u bijvoorbeeld een heel laag vastrechttarief krijgt voorgeschoteld, in zulke gevallen dient u goed naar de overige tarieven te kijken want die zullen dan weer hoger zijn. Veel mensen lezen niet de kleine lettertjes in een energiecontract en laten zich overhalen tot een overeenkomst. Pas goed op voordat u iets tekent. Daarom is online energie vergelijken ook zo handig u kunt alle tijd nemen voordat u daadwerkelijk overstapt. Bij een verkoop telefonisch of aan de deur geven zij u deze tijd niet en word u in de meeste gevallen overrompeld.

Elektriciteit jaarrekening

Elektriciteit jaarrekening wordt in de volksmond ook wel eindafrekening energie genoemd. U heeft over het kalenderjaar al voorschotten betaald over uw elektriciteit en gas, deze worden weer afgetrokken van uw werkelijke verbruik daaruit ontstaat de jaarrekening. Deze bevatten tevens informatie over het feit of u geld terug krijgt van de energieleverancier of dat u een bedrag moet bijbetalen. Wanneer u in de situatie verkeerd dat u een enorm bedrag moet bijbetalen dan is het voor een verstandige tip om uw elektriciteitstarieven eens opnieuw te herzien, de mogelijkheid bestaat dat u teveel betaalt en door opnieuw te gaan vergelijken kunt u minder gaan betalen. Voor consumenten een fijn vooruitzicht dat zij minder gaan betalen voor hun elektriciteitskosten alles is al zo duur geworden.

U heeft er sinds 1 januari 2013 een nieuwe toeslag bij op uw jaarrekening en dat is de ODE toeslag kort gezegd: Opslag duurzame energie. Naar gelang uw verbruik en de betaling van uw voorschotten worden de bedragen berekend en geeft uw elektriciteits jaarrekening weer of u bijbetalen moet, of dat u een bepaald bedrag tegoed heeft. Wilt u besparen op uw elektriciteit? Dan kunt u gerust een nieuwe berekening gaan maken op EnergieVergelijking.nl

Elektriciteit jaarrekening
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.