Elektriciteitsbedrijf

Een elektriciteitsbedrijf levert u en/of elektriciteitsdistributeurs elektriciteit en gas. In de Gas en Elektriciteitswet ligt vastgelegd waaraan de energieleveranciers zich dienen te houden. Dit is om een monopolie positie te voorkomen. De Energiekamer van de NMa ziet erop toe dat dit goed gebeurt. De onderlinge concurrentie tussen de elektriciteitsleveranciers zorgde voor een betere klantvriendelijkere service naar de klant toe.

Elektriciteitsbedrijf na de liberalisering

Voorheen waren de prijzen van energie en gas nog in handen van de elektriciteitsbedrijven totdat de regering ingreep, zij pleitten voor een vrije energiemarkt zodat dit tot goedkopere energietarieven zou leiden en de klant keuzevrijheid te geven om voor een willekeurige energieleverancier te kunnen kiezen. Sinds 1 juli 2004 hebben we dan ook een vrije energiemarkt.

Er was ook nog eens zoiets als een Provinciaal elektriciteitsbedrijf, deze lagen in handen van de provincie en zij waren voor een deel verantwoordelijk voor de energieproductie. Ze werden in het kort aangeduid als PEB’S zo hadden de provincie’s Groningen en Drenthe de EGD en de PEB Groningen waartoe ook de PEB Friesland behoorde. Voor Gelderland was dat PGEM, Utrecht had de PUEM, Noord-Holland had de PEN. Zeeland had de PZEM, Noord-Brabant de PNEM en Limburg de PLEM. Uiteindelijk gingen ze over in fusie’s of hielden ze op te bestaan. Waardoor grote zelfstandige elektriciteitsbedrijven deze taken gingen overnemen.

kiezen uit verschillende elektriciteitsbedrijven

Voor nu kan men dus terecht bij meer dan 40 elektriciteitsbedrijven voor de levering van gas en elektriciteit het aanbod in energiecontracten is daarmee toegenomen de laatste jaren. Door handig te zijn met een computer kan men ook nog eens online elektriciteit vergelijken om zodoende een goedkoper elektriciteitsbedrijf te kunnen vinden. Veel is dus veranderd sinds de liberalisering en dit levert voor consumenten een enorme besparing op. Deze besparing kan men weer gebruiken voor andere rekeningen die betaald moeten worden.

Elektriciteitsbedrijf
8 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.