Elektriciteitskosten

Na een koude winter waar we veel meer elektriciteit en gas dan normaal verbruiken stijgen ook de elektriciteitskosten. Tweemaal per jaar wijzigen de energietarieven. Namelijk op 1 januari en op 1 juli. Dit kan gunstig voor u zijn, maar het kan ook voorkomen dat de energietarieven wijzigen in uw nadeel. Vandaar dat het belangrijk is dat u een gedegen energievergelijking maakt van de huidige energietarieven. Start hier onze energievergelijker, maar lees ook zeker even verder om meer inzicht te krijgen in de elektriciteitskosten van uw energieleverancier.

Elektriciteitskosten en hun opbouw

De elektriciteitskosten bestaan namelijk niet alleen uit de Energie en gastarieven. Maar ook de kosten voor het vastrecht en transportkosten vallen daaronder. De ene leverancier vraagt hier meer voor dan de andere leverancier. Dus let goed op. U kunt bij ons uw de kosten voor uw elektriciteit en gas vergelijken om te zien of u nu nog goed zit.

Ze zeggen wel geen slapende honden wakker maken, maar wist u dat er ook slapende consumenten zijn? Deze slapende consumenten zijn nog nooit eerder gewisseld van energieleverancier. Deze groep laat veel geld liggen door niet te besparen en te vergelijken.

Hoelang betaalt u al hetzelfde tarief?

Het is mooi dat u al jaren hetzelfde tarief betaalt.  De kans is ook groot dat uw energieleverancier de kosten tussentijds verhoogd heeft. Het is namelijk niet zo dat u daar niks tegen kunt doen. U kunt dat wel door uit uw comfort zone te komen. En leg de elektriciteitskosten onder een vergrootglas. U weet toch  ook wat het saldo op uw spaarrekening is? Dan is het ook niet meer dan logisch dat u inzicht krijgt in uw energierekening en de kosten daarvan. U gaat ook liever naar een bank met uw spaargeld waarvan u weet dat de rente hoger is. Dit levert immers meer geld op.  Zo is dat dus ook met het overstappen naar een andere energieleverancier.

Elektriciteitskosten van alle leveranciers berekenen

Energievergelijking.nl laat u duidelijk zien welke kosten een energieleverancier bij u in rekening brengt. Om de energiekosten te kunnen bekijken klikt u nadat u een energievergelijking hebt gemaakt op het jaarbedrag. Vervolgens ziet u de volledige specificatie van de energierekening die de desbetreffende energieleverancier bij u in rekening brengt op basis van uw energieverbruik en postcode. Als u een berekening maakt op Energievergelijking.nl worden alle elektriciteitskosten overzichtelijk weergegeven, gesorteerd op prijs, met de goedkoopste energieleverancier bovenaan.

Plaats een reactie