Elektriciteitsrekening

De elektriciteitsrekening krijgt u elk jaar toegestuurd van uw Energieleverancier. Op deze rekening staan uw energie en gas verbruik  over het afgelopen jaar. U betaalt iedere maand een voorschotnota aan de leverancier. Het kan dus voorkomen dat uw  verbruik is toegenomen of juist afgenomen. Aan de hand daarvan word een berekening gemaakt. De betaalde bedragen worden verrekend en aan u uitbetaald, of u ontvangt een nota over het bij te betalen bedrag.

Geen netbeheerdersmodel meer

Vanaf 1 augustus 2013 geldt het netbeheerdersmodel niet meer, en ontvangt u uw elektriciteitsrekening volgens het leveranciersmodel. Op deze nota staan de leveringskosten en de overige kosten. Ook wordt uw nieuwe voorschotbedrag erop vermeld. Dus heeft u meer verbruikt dan wordt het bedrag hoger. En bij minder verbruik achteraf wordt het bedrag lager.

Pas uw persoonlijke voorschotbedrag aan

U kunt zelf uw voorschotbedrag aanpassen. Bent u het niet eens met het nieuwe voorschotbedrag? Pas dit dan online aan via uw persoonlijke pagina. U kunt meestal het bedrag verlagen met 10% en verhogen met maximaal 100%. Vooral als u denkt dat u uw verbruik gaat verlagen dan kunt u het zonodig aanpassen.

Pas het bedrag wel aan naar alle redelijkheid. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen. Maar u wilt achteraf ook niet teveel bijbetalen omdat uw voorschotbedrag te laag was. In dit geval is nogmaals energie vergelijken een slim idee. Want ergens anders kunnen de leveringsprijzen een stuk lager zijn. Dan verlaagt u automatisch al uw elektriciteitskosten en de kosten voor gas.

De energiebelasting is weer verhoogd, en de gasprijzen weer gedaald. Is uw energiepremie te hoog? En wilt u weten wie de goedkoopste energieleverancier is op dit moment? Start dan gelijk met besparen! Vergelijk energie en verlaag uw elektriciteitskosten. Bespaar vandaag nog een paar honderd euro op uw elektriciteitsrekening.

Elektriciteitsrekening
2 beoordelingen 6 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!