Elektriciteitsrekening

De elektriciteitsrekening krijgt u elk jaar toegestuurd van uw Energieleverancier. Op deze rekening staan uw energie en gas verbruik over het afgelopen jaar. U betaalt iedere maand een voorschotnota aan de leverancier. Het kan dus voorkomen dat uw  verbruik is toegenomen of juist afgenomen. Aan de hand daarvan word een berekening gemaakt. De betaalde bedragen worden verrekend en aan u uitbetaald, of u ontvangt een nota over het bij te betalen bedrag.

Geen netbeheerdersmodel meer

Vanaf 1 augustus 2013 geldt het netbeheerdersmodel niet meer, en ontvangt u uw elektriciteitsrekening volgens het leveranciersmodel. Op deze nota staan de leveringskosten en de overige kosten. Ook wordt uw nieuwe voorschotbedrag erop vermeld. Dus heeft u meer verbruikt dan wordt het bedrag hoger. En bij minder verbruik achteraf wordt het bedrag lager.

Pas uw persoonlijke voorschotbedrag aan

U kunt zelf uw voorschotbedrag aanpassen. Bent u het niet eens met het nieuwe voorschotbedrag? Pas dit dan online aan via uw persoonlijke pagina. U kunt meestal het bedrag verlagen met 10% en verhogen met maximaal 100%. Vooral als u denkt dat u uw verbruik gaat verlagen dan kunt u het zonodig aanpassen.

Pas het bedrag wel aan naar alle redelijkheid. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen. Maar u wilt achteraf ook niet teveel bijbetalen omdat uw voorschotbedrag te laag was. In dit geval is nogmaals energie vergelijken een slim idee. Want ergens anders kunnen de leveringsprijzen een stuk lager zijn. Dan verlaagt u automatisch al uw elektriciteitskosten en de kosten voor gas.

De energiebelasting is weer verhoogd, en de gasprijzen weer gedaald. Is uw energiepremie te hoog? En wilt u weten wie de goedkoopste energieleverancier is op dit moment? Start dan gelijk met besparen! Vergelijk energie en verlaag uw elektriciteitskosten. Bespaar vandaag nog een paar honderd euro op uw elektriciteitsrekening.

Plaats een reactie