Hydro elektriciteit

Hydro elektriciteit oftewel water energie, is energie opgewekt uit waterkracht door stromend of neerkomend water. Bij dit proces komt energie vrij, denk hierbij aan een waterval waar water naar beneden valt, of grote rivieren waar een grote stroming aanwezig is. Water energie is ook een van de duurzame energiebronnen. In het begin van de 19e eeuw werden de eerste waterkrachtcentrales in gebruik genomen. Deze liggen altijd vlakbij het water.

Hydro elektriciteit is al heel oud

Voor het bestaan van de waterkrachtcentrales gebruikte men al hydro elektriciteit door middel van schepraden waarmee graan vermalen werd. Vandaag de dag maken wij gebruik van de watercyclus om elektriciteit te genereren in de vorm van aangelegde stuwdammen en stuwmeren.

 

Hydro elektriciteit
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.