Elektriciteitswet 1998

De Elektriciteitswet 1998 refereert aan de wet die op 2 juli 1998 van kracht ging. Deze wet is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat energieleveranciers zich aan de gestelde wetten moesten gaan houden. De consumenten in dat geval worden beschermd door deze wet.

De ACM zorgt voor een toezicht en naleving van de Elektriciteitswet 1998. Energieleveranciers worden gecontroleerd op hun werkwijzes naar de consument toe. Wanneer de regels worden overtreden kan de ACM boetes uitdelen. Ook netwerkbeheerders moeten de regels opvolgen conform de Elektriciteitswet 1998.

Ook omvat het bepalingen met betrekking tot duurzame energie zoals de manier waarop de energie word geproduceerd bijvoorbeeld Biomassa moet weer voldoen aan bepaalde voorwaarden. De garantie’s van oorsprong kent ook voorwaarden voordat deze daadwerkelijk uit mogen worden gegeven. Kortom allemaal regels met betrekking tot elektriciteit.

Elektriciteitswet 1998
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.