Energieakkoord

Het Energieakkoord is een akkoord tussen het kabinet en deelnemende partijen, geleid door de Sociaal Economische Raad (SER) deze partijen beslissen over de energievoorziening in ons land. Het Energieakkoord heeft als streven om Nederland te verduurzamen in zijn elektriciteits en gasvoorzieningen.

Ook worden maatregelen getroffen om de Co2 uitstoot te verminderen, en om te schakelen naar duurzame energie. Het belangrijkste punt van het Energieakkoord is momenteel onze energiebesparing. Ook zorgt het Energieakkoord voor extra banen en scholing, en met de regels die in het akkoord zijn opgenomen zorgt het ook voor een verlaging van de energiekosten voor consumenten en bedrijven. Zo zijn er budgetten beschikbaar gesteld voor o.a:

  • energiebesparing
  • dubbel glas en muurisolatie
  • belastingkortingen
  • zonnepaneel installatie’s

Het huidige Energieakkoord stelt dat Nederland in 2020 een aandeel van 14% moet hebben behaald voor het opwekken van duurzame energie. De overgang naar een duurzamere energievoorziening zorgt voor een economische impuls voor ons land. Ook worden er duurzame energietechnieken getest. Hernieuwbare bronnen zijn wind-energie, zonne-energie en biomassa. In 2050 wil geheel Europa een co2 arme samenleving zijn, kortom bijna geen co2 uitstoot meer. Deze uitstoot zorgt er nu voor dat onze aarde te snel opwarmt en dit heeft negatieve gevolgen voor het klimaat.

 

Energieakkoord
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.