Energiebespaarlening

Geld lenen om energie te besparen in de woning kan met een zogenoemde energiebespaarlening. Deze lening wordt verstrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds. Voor particulieren dus een voordelige optie om geld te kunnen lenen voor energiebesparende middelen. De lening kan aantrekkelijker worden als u veel energie verbruikt. 

Extra aflossen zonder boeterente

De rente die u betaalt is vast gedurende de looptijd en u kunt deze mogelijk gebruiken als aftrekpost. U mag maximaal €25.000 lenen uit het Nationaal Energiebespaarfonds en is af te betalen in 180 termijnen. De rente over deze energiebespaarlening bedraagt 2.9%. Het voordeel van deze lening is ook dat u tussentijds altijd extra af kunt lossen zonder boeterente.

Verschillende opties in leningen en subsidie’s

Deze energiebespaarlening moet niet verward worden met de EBV Energiebesparende Voorzieningen. Het onderscheid ligt hem in de geldverstrekkende partij. Bij de EBV verstrekt de hypotheekverstrekker u een financiëring en bij de energiebespaarlening is het Energiebespaarfonds de geldverstrekker. Zo is er ook de ISDE vanuit de overheid en deze verstrekt subsidie’s voor de aanschaf van een zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp en biomassakachel.

Welke maatregel kiest u?

Met de energiebespaarlening kunt u zelf kiezen voor welke energiezuinige maatregelen u kiest. Wilt u uw woning isoleren van dat geld dan kan dat. Of wilt u een zuinige warmtepomp aanschaffen dan kan dit ook. Er zijn uitzonderingen op de energiebespaarlening en dat is als u voor het Zeer energiezuinige pakket besluit te kiezen. Dan kunt u maximaal €40.000 lenen en dient binnen 15 jaar weer te worden afgelost.

Besparen op de energierekening

Met de energiebespaarlening kunt u als u uw huis energiezuinig verbouwd heeft enorm besparen op uw energierekening. Dat is ook het uitgangspunt van de lening en waarvoor deze bedoeld is. Er zijn ontzettend veel manieren waarop u kunt besparen. De energiebespaarlening kan ook voor asbestverwijdering gebruikt worden. Of voor hoogrendementsglas. De mogelijkheden die klaar liggen zijn enorm, en voor de particulier misschien wel de meest geschikte manier om de verduurzaming in huis te realiseren.

Niet alleen particulieren ook VvE’s kunnen lening aanvragen

Op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u meer informatie inwinnen over de energiebespaarlening en aanverwante onderwerpen. Ook VvE’s kunnen een energiebespaarlening aanvragen voor de verduurzaming van hun gebouwen.

Energiebespaarlening
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!