Opzegvergoeding energieleverancier

Verschillende energieleveranciers hanteren een zogenaamde opzegvergoeding. De opzegvergoeding wordt bij u in rekening gebracht wanneer u het energiecontract voortijdig verbreekt. Hebt u bijvoorbeeld een energiecontract gesloten van 2 jaar en u verbreekt dit contract, dan kan de energieleverancier u de opzegvergoeding in rekening brengen.

Een energieleverancier is verplicht om dit in hun energiecontract te vermelden, doet de energieleverancier dat niet, dan hoeft u geen opzegvergoeding te betalen wanneer u het energiecontract voortijdig verbreekt.

Welke energieleveranciers hanteren een opzegvergoeding

Niet alle energieleveranciers hanteren een opzegvergoeding. Om te weten welke energieleverancier geen opzegvergoeding in rekening brengt gebruikt u onze energievergelijker. Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld en een berekening hebt gemaakt, kunt u aanvinken om alléén de energieleveranciers te tonen die géén opzegvergoeding in rekening brengen.

Opzegvergoeding declareren

Sommige energieleveranciers betalen de opzegvergoeding die u van uw huidige energieleverancier moet betalen. Om gebruik te maken van deze declaratie moet u bewijzen dat u een opzegvergoeding  moet betalen. Dit kan simpel door de rekening met daarin de te betalen opzegvergoeding op te sturen naar de nieuwe energieleverancier. Deze zal vervolgens het te betalen bedrag terug storten op uw rekening.

Opzegvergoedingen

De opzegvergoedingen variëren naar gelang de resterende duur van het energiecontract. Per product mag een energieleverancier een opzegvergoeding vragen van maximaal €25,- per resterend half jaar. Dus hebt u stroom én gas, dan is de opzegvergoeding twee maal €25,-. Dus €50,- per half jaar. De opzegvergoeding kan ongeacht de resterende lengte van uw contract €250,- bedragen.

Opzegvergoeding voor energiecontracten

hoe lang zou het nog duren voordat het contract afloopt? hoeveel moet u maximaal betalen?
korter dan 1,5 jaar 50 EUR
1,5 – 2 jaar 75 EUR
2 tot 2,5 jaar 100 EUR
langer dan 2,5 jaar 125 EUR

Let op

Het energiebedrijf mag dit voor gas en voor elektriciteit aan u vragen. Als u met allebei stopt, betaalt u dus maximaal het dubbele bedrag. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze bedragen vastgesteld. Het energiebedrijf mag geen BTW over de opzegvergoeding berekenen.

Opzegvergoeding energieleverancier
13 beoordelingen 2.9 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!