Energieliberalisering

Sinds 2004 is de Energiemarkt vrijgegeven, met andere woorden: geliberaliseerd. In het verleden had de klant geen keuze in een energieleverancier. Ze moesten het doen met een toegewezen energieleverancier, hetzelfde als met een netbeheerder. De overheid koos daarom voor een geliberaliseerde energiemarkt, om klanten zelfstandig te laten voor een energieleverancier. Dit bevorderd de concurrentie tussen de energieleveranciers, het houd ze alert en ze doen beter hun best om hun klanten te behouden of aan te trekken.

Lagere tarieven door Liberalisering.

Omdat de energieleverancier geen monopolie positie meer bezit, moet het zijn tarieven en dienstverlening scherp en goed aanbieden. Ze worden gestimuleerd om met scherpe actie’s te komen, om zo de klant tevreden te houden. Gebeurt dit niet? Dan kan de klant uit eigen vrijheid zo overstappen naar de concurrent. Er is geen overstap mogelijk naar een andere netbeheerder. Deze word per regio toegewezen.

Toezicht en naleving van regels

Een geliberaliseerde energiemarkt bied dus vrijheid van keuze in Energieleveranciers en de bijbehorende tarieven. De ACM blijft wel waken over de klant, en houd toezicht op de Energiemarkt, waar er namelijk voordelen zijn zijn er natuurlijk ook nadelen, de overheid blijft de balans bewaren om misbruik bijvoorbeeld tegen te gaan.

Besparen op energie
De liberalisering van de energiemarkt biedt u dus de mogelijkheid om te besparen op energie. Vergelijk daarom eens de energieprijzen van alle energieleveranciers met onze energievergelijker. Met onze energievergelijker kunt u betrouwbaar en onafhankelijk de prijzen van energie vergelijken en vervolgens (indien gewenst) overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Blijft dus niet nog langer teveel betalen aan uw energieleverancier!

Energieliberalisering
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.