Energienotanul

Energienotanul  (ENN) is een term die gebruikt wordt voor woningen die een energierekening hebben van 0 euro. Deze woning kan verward worden met een nul op de meter woning. Het verschil met een nul op de meter woning is dat een ENN woning geen geld terug kan krijgen op zijn energierekening. De term 0 is hier dan ook van toepassing. Een Energienotanul woning produceert dan ook 500 kilowattuur minder dan een Nul-op-de-meter woning.

Nul-op-de-Meter

Bij een Nul-op-de-meter woning dient de consument kosten te betalen aan de netbeheerder en mogen zij ook gebruik maken van de heffingskorting energie. Maar omdat deze kosten hoger uitvallen dan de kosten die aan de netbeheerder moeten worden betaalt, krijgt de consument nog geld terug. Bij een ENN woning is dit niet het geval hier komt de energierekening dus echt op 0 uit. Een Nul op de Meter woning verbruikt evenveel als hij opwekt.

BENG woning

Energieneutrale woningen worden getypeerd door het Energie Prestatie Coëfficiënt ook wel EPC in het kort genoemd. Energieneutraal heeft een EPC van 0 dus valt een ENN woning daar ook onder. Er zijn woningen die hun energieverbruik zo dusdanig hebben teruggebracht dat zij bijna energieneutraal zijn. Deze woningen worden aangemerkt met BENG: Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Een BENG woning kan een EPC dragen van o.2.

Passiefhuis

De maximale EPC die bij duurzame woningen word toegepast is tot en met 0.4 EPC. Zo is er ook een Passiefhuis deze woning heeft haar energieverbruik enorm terug weten te brengen met allerlei energiebesparende maatregelen.  De EPC voor een Passiefhuis ligt tussen de 0 en 0.4.

Steeds meer duurzame woningen gebouwd

De laatste jaren komen er steeds meer energieneutrale woningen op de markt. Voor nieuwe woningeigenaren ook een interessant voorstel want zij kopen al een kant en klare energieneutrale woning. Door ook nog bedachtzamer met energie om te gaan brengen ze hun persoonlijke verbruik ook omlaag. Er zijn ook een klein percentage woningen waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Deze woningen worden verwarmd door middel van elektriciteit bijvoorbeeld de All-electric woningen. Of woningen die zijn aangesloten op een warmtenet.

Energienotanul
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.