Energieprijzen vergelijken

Wilt u graag energieprijzen vergelijken en besparen op de hoge kosten van uw energierekening? Dan kunt u energieprijzen vergelijken via Energievergelijking.nl. Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Voer hieronder uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is.

Wanneer kan ik energieprijzen vergelijken?

Energieprijzen vergelijken: het is natuurlijk een heerlijk moment. Dit is weer het moment dat u weer kunt profiteren cashback energie, wat inhoudt dat u weer kunt genieten van een fikse korting. U kunt echter niet op ieder moment energieprijzen vergelijken en overstappen. Dat heeft namelijk te maken met uw huidige contract. U dient te controleren of deze binnen zes weken afloopt. Ook wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, kunt u overstappen. Stapt u toch te vroeg over? Dan riskeert u een overstapboete. Sommige energieleveranciers nemen deze overstap niet over.

Controleer uw meest recente jaarafrekening

Als u graag wilt overstappen, is het belangrijk dat u uw jaarafrekening controleert. Hierop staat namelijk omschreven hoeveel uw verbruik is. Dit kunt u vervolgens invoeren in de energievergelijker. Deze berekent dan uw energiekosten als u overstapt. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan.

Kiest u voor duurzaam?

Als u energieprijzen vergelijken gaat, heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzaam energiecontract. Dit houdt in dat u groene stroom uitkiest en/of kiest voor CO2-gecompenseerd gas. Dat is natuurlijk een duurzame investering, waarbij u onder andere keuze heeft uit zonne-energie, windenergie of waterkrachtenergie.

Gas CO2-gecompenseerd?

U kunt bij uw energiecontract ook kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt in dat de uitstoot van CO2 effectief wordt teruggebracht naar nul. Dit kan door bijvoorbeeld elders in de wereld weer bomen te planten. Verschillende energieleveranciers bieden deze mogelijkheid en daarmee draagt u uw steentje bij aan een beter milieu.

Kies de looptijd die bij u past

Als u energieprijzen vergelijken gaat, is het raadzaam om te kiezen voor eenjarig contract. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om langere contracten uit te kiezen, maar in de regel is eenjarig contract het voordeligste. Bovendien heeft u na een jaar dan wederom de keuze om weer over te stappen. U kunt dan ook weer genieten van cashback actie of een energie met welkomstcadeau. Uiteraard kunt u dan wederom vergelijken via onze website.

Optioneel: filter op uw favoriete aanbieder(s)

Indien gewenst, kunt u ook filteren op bepaalde aanbieders. Dat kan fijn zijn als u voor een bepaalde aanbieder wilt kiezen. Ook kunt u op die manier bepaalde energieleveranciers uitsluiten die u niet interesseren. Wij adviseren echt om alle energieleveranciers te vergelijken, zodat u een compleet beeld krijgt van de energietarieven van de verschillende aanbieders.

Energieprijzen vergelijken: goedkoopste aanbieder staat bovenaan

Gaat u energieprijzen vergelijken? Dan maken wij het u graag erg gemakkelijk. Om die reden staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Zo kiest u altijd voor de meest voordelige keuze en betaalt u nooit te veel voor uw energiecontract.

Hoeveel kan ik besparen?

Als u energieprijzen vergelijken gaat én uiteindelijk de overstap maakt, kunt u ontzettend veel geld besparen. Soms kunt u tot wel 400 euro, en in extreme gevallen zelfs 500 euro, besparen. Dat is natuurlijk een gigantisch bedrag, waardoor u iedere maand weer geld overhoudt. Geld dat u dan weer anders kunt besteden, bijvoorbeeld aan extra boodschappen of een uitetentje. Alle beetjes helpen!

Energieprijzen vergelijken en overstappen

Energieprijzen vergelijken en overstappen is ontzettend gunstig. Overstappen van energieleverancier is ook nog eens erg eenvoudig: u hoeft alleen maar uw postcode + huisnummer en verbruik in te voeren. Op basis daarvan berekent het systeem vervolgens welke aanbieder het voordeligste is. Deze staat bovenaan en vervolgens hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. De rest gaat automatisch met behulp van de onderstaande service.

Gratis overstapservice zonder gedoe

De service waar we over spreken is de gratis overstapservice via uw nieuwe energieleverancier. Iedere aanbieder biedt dit namelijk én dat zorgt voor veel gemak en zorgt tevens voor weinig gedoe. Uw oude contract wordt namelijk voor u opgezegd. Vaak hoeft u alleen maar uw meterstanden door te geven. Indien dat het geval is, krijgt u daarvan bericht via uw energieleverancier. Uw meterstanden doorgeven is erg eenvoudig.

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Wilt u energieprijzen vergelijken via Energievergelijking.nl? Dan kunt u er te allen tijde van uitgaan dat dit onafhankelijk gebeurt. De energieprijzen worden namelijk doorgevoerd door de energieleveranciers. Dit betreffen hun eigen energietarieven, welke zij ook tonen op hun eigen website. U betaalt dus nooit te veel voor uw contract.

14 dagen bedenktijd

Indien u wilt overstappen van energieleverancier, heeft u nadien altijd nog 14 dagen bedenktijd. Daarmee kunt u uw contract, binnen deze periode, dus altijd nog annuleren. Deze termijn gaat in zodra u de bevestiging hebt ontvangen.

Stap ieder jaar weer over

Wilt u altijd kiezen voor het voordeligste energiecontract? Zorg er dan voor dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Kies bij voorkeur voor een jaarcontract en stap ieder jaar weer over. Zo profiteert u van de meeste voordeel en betaalt u nooit te veel.

Kunnen wij u nog helpen met energieprijzen vergelijken?

Met behulp van de bovenstaande informatie moet energieprijzen vergelijken een fluitje van een cent zijn. Uiteraard kan het vooralsnog voorkomen dat u enkele vragen heeft. Wij helpen u dan natuurlijk graag. Daarvoor kunt u gebruikmaken van ons contactformulier. Op werkdagen helpen wij u maar al te graag. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.

Plaats een reactie