Energieprijzen

De energieprijzen zijn te berekenen met EnergieVergelijking.nl. Aan de hand van uw gegevens kunt u alle energieprijzen berekenen en het aanbod van alle energieleveranciers vergelijken. Bereken de energieprijzen met onze 100% onafhankelijke energievergelijker en u weet bij welke energieleverancier u moet zijn voor om de voordeligste energieprijs te kiezen op basis van uw energieverbruik.

Opbouw Energieprijzen

Opbouw energieprijzen

De totale energieprijs is afhankelijk 3 partijen. Door de energieleveranciers (leveringstarief 40%), de netbeheerders (transportkosten 10%) alsmede door de overheid (Belastingen, heffingskortingen 50%). Energieleveranciers mogen de energieprijs niet te hoog maken en ook niet te laag. Daarnaast verschillen de energieprijzen voor stroom en gas per aanbieder, per regio, per afnemer en zelfs per energiemeter. Voorts is het mogelijk dat de energieprijzen verschillen op basis van het tariefsoort dat is gekozen.

Energieprijzen ontwikkeling

De energieprijzen 2015 zijn veranderd ten opzichte van 2014. Zo hebben energieleveranciers NUON en Essent hun energieprijzen in 2015 al verlaagd. Heeft u een contract met variabele energieprijzen, vergelijk dan direct de energieprijzen 2016 van alle energieleveranciers. Heeft u een contract met vaste energieprijzen dan zal er voor u niets veranderen. Loopt uw contract af, dan is het verstandig om de energieprijzen opnieuw te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieprijzen. Door ieder jaar te veranderen van energieleverancier behaalt u het meeste voordeel.

Wijziging energieprijzen

De energieprijzen kunnen ieder half jaar wijzigen. Namelijk op 1 juli en op 1 januari. Energieleveranciers kunnen op deze datums de energieprijzen veranderen om beter te kunnen inspelen op ontwikkelingen aangaande de energieprijzen. De overheid heft zogenaamde energiebelasting over de door u afgenomen gas en elektriciteit (energiebelasting, opslag duurzame energie (ODE), BTW). Jaarlijks ontvangt elke verblijfsruimte een vastgestelde heffingskorting. Deze heffingskorting wordt verrekend met de energiebelasting.

Dag en nachttarief

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde dubbele energiemeter waarvoor andere energieprijzen gelden, namelijk het dag en nacht tarief.Al deze variabelen maken het vergelijken van energie niet makkelijker, maar juist zeer ingewikkeld. En dat is nu precies waarom Energievergelijking.nl in het leven is geroepen. Om voor u het energieprijzen vergelijken makkelijk, transparantie en betrouwbaar te maken.

Voorkom stijgende energieprijzen

Contracten met vaste energieprijzen bieden u over het algemeen meer zekerheid. Wanneer de energieprijzen omhoog gaan zult u niets meer betalen dan de energieprijs die in uw contract staat. Maar gaan de energieprijzen omlaag, dan profiteert u ook niet mee van de dalende energieprijzen. Het is verstandig om uit te zoeken of de energieprijzen zullen stijgen of dalen.

Met onze energie prijsvergelijker ziet u direct of u baat heeft bij een vaste energieprijs of juist bij een variabele energieprijs. Energievergelijking.nl raadt u aan te kiezen voor een vaste energieprijs indien u niet weet of de energieprijzen zullen stijgen of dalen. Door te kiezen voor een vastgestelde energieprijs komt u nooit voor verassingen te staan.

Energieprijzen
27 beoordelingen 9.2 gemiddeld