Energieprijzen 2015

Vergelijk de energieprijzen 2015 van alle aanbieders op basis van uw postcode, uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren. Onze vergelijking biedt u inzicht in alle energiekosten inclusief alle kortingsacties van alle energieleveranciers. De energieleverancier die in 2015 de laagste energieprijzen heeft staat bovenaan. Start met energieprijzen vergelijken en bereken uw korting. Vergelijk de energieprijzen 2015 per kwh en per m3, belastingen, kortingen en voorwaarden, van alle aanbieders.

Vergelijk de energieprijzen van alle energie aanbiedingen

Veranderingen 2015

In 2015 gaat er veel veranderen voor zowel bedrijven als particulieren. De energieprijzen 2015 worden wederom iets lager en ook de mensen met stadswarmte krijgen in 2015 lagere energieprijzen. Helaas gaan de belastingtarieven omhoog waardoor de besparing toch iets minder is dat eerder gedacht.

Heffing ODE 2015

De heffing ‘Opslag Duurzame Energie‘ (ODE) zal per 1 januari 2015 omhoog gaan. De heffing ‘Opslag Duurzame Energie’ betaalt u via de energierekening. Voor elektriciteit gaat de heffing omhoog van € 0,0023 naar € 0,0036 per kWh. Voor gas stijgt de heffing van € 0,0046 naar € 0,0074 per m3.

Energie voorschotnota 2015

Het energievoorschot verdwijnt in 2015. Op dit moment moet u een maandelijks voorschot betalen aan uw energieleverancier. Uw energieleverancier rekent achteraf uit of er te veel of juist te weinig is betaald. Aan de hand van deze berekening zal worden bepaald hoeveel u maandelijks moet betalen. Door het hele jaar betaalt u iedere maand hetzelfde (voorschot) bedrag. Vanaf 2015 betaalt u niet meer vooraf voor uw stroom en gas, maar achteraf. Hierdoor zal de energierekening in de zomermaanden stevig dalen.

Aan de andere kant zal de energierekening 2015 in de wintermaanden stevig stijgen. De Europese Commissie is van mening dat u hierdoor zuiniger met energie zal omgaan.

Energielabel 2015

Het nieuwe energielabel geldt per 1 januari 2015. Het energielabel maakt duidelijk hoe energie zuinig uw woning is. Bij verhuur en verkoop wordt het energielabel verplicht. In 2015 ontvangen alle huiseigenaren die geen energielabel hebben een voorlopig energielabel per brief. De eigenaar van de woning kan het voorlopige energielabel omzetten naar een definitief energielabel. Naar verwachting zal dit 10 a 20 euro gaan kosten. Begin 2015 zal meer informatie over de vernieuwing bekend worden gemaakt op Energievergelijking.nl.

Blok en- stadsverwarming

Mensen met stads -of blokverwarming gaan vanaf 2015 minder betalen. Zowel particulieren als bedrijven in het MKB krijgen lagere maximumtarieven. Deze groep kan niet overstappen naar een goedkopere energieleverancier. De ACM heeft daarom de maximumtarieven voor warmte naar beneden bijgesteld waardoor mensen met stads- of blokverwarming alsnog zullen besparen.

Variabele energieprijzen 2015

De variabele energieprijzen zijn vanaf 1 januari 2015 bij alle energieleveranciers aangepast. Zo ook in onze energievergelijking. Hebt u help nodig met energie vergelijken neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag mee met het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

Autoriteit Consument en Markt (ACM)

De energieprijzen 2015 worden voor een groot deel bepaald door de overheid. De energieprijzen mogen niet te hoog zijn, maar ook niet te laag. Daarom stelt de Autoriteit Consument en Markt ieder jaar de maximumtarieven vast. U moet belasting betalen over de hoeveelheid energie die u verbruikt. De zal via uw energieleverancier bij u in rekening gebracht worden. Energiebelasting is net als de BTW een vast onderdeel van uw energierekening.

Energieprijzen 2015
9 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!