Energieprijzen 2016

De energieprijzen zijn op 1 januari 2016 bekend gemaakt door de energieleveranciers. Met Energievergelijking.nl kunt u eenvoudig de energieprijzen 2016 van alle aanbieders vergelijken. Op basis van de door u ingevoerde gegevens kunt u gratis de energieprijzen 2016 van alle Nederlandse energieleveranciers vergelijken. De energieleverancier met de laagste energieprijs voor 2016 staan bovenaan. Maak eerst een onafhankelijke energievergelijking om te weten wie de goedkoopste is.

Energieprijzen 2016 verwachting

De verwachting is dat de energieprijzen in 2016 gaan dalen. De olieprijzen zijn wereldwijd aan het dalen. Dit voordeel zal worden doorberekend aan de klant wat zou moeten resulteren in lagere energieprijzen op uw energierekening in 2016. Maar omdat de overheid in Nederland ook hogere belasting heft zal de totale energierekening voor een gemiddeld huishouden zo’n 20 euro zijn. Bent u weleens overgestapt van energieleverancier? Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier is op dit moment de beste manier om veel geld te besparen. Als u eenmaal de goedkoopste energieleverancier heeft gekozen dan is de besparing de volgende keer natuurlijk nooit zo hoog als bij de eerste keer dat u overstapte. Overstappen energie is echt een eenvoudig klusje dus ontzeg u deze mogelijkheid niet.

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) 2016

De energiebelasting gaat per 1 januari 2016 omhoog. Daarnaast moet iedereen ook een opslag betalen voor duurzame energie. Dit is een heffing op het verbruik van gas en licht. In het tabel hieronder vindt u de hoogte van de energiebelasting inclusief opslag duurzame energie (ODE) en BTW van 2015 en 2016.

Twee keer voordeel behalen

De energieprijzen wijzigen twee maal per jaar, dat betekent dat de energieleveranciers wijzigingen doorvoeren in hun tarieven. Dit kan laag uitvallen maar ook hoger dus daarom raden wij u aan om nu alvast een prijsvergelijking te maken, er goed er voor te gaan zitten en te gaan voor de beste energieprijs. Tegen de tijd dat uw contract afloopt staat net de tariefswijziging van 1 juli 2016 weer voor de deur zodat u optimaal kunt profiteren van nog eens mooie energie aanbiedingen. De trend is vaak dat de energieprijzen zullen stijgen nadat ze zijn gedaald!

Energieprijzen 2016 vergelijken

Een vergelijking van de energieprijzen 2016 maakt u eenvoudig met onze energievergelijker. Maak ruimte in uw portemonnee door te berekenen hoeveel u kunt besparen en vervolgens over te stappen naar het energiepakket met de laagste energieprijzen. U klikt eenvoudig op Energie vergelijken, volgt de stappen en u ziet binnen enkele seconden wat u in 2016 betaalt voor uw energie en gas. Energievergelijking.nl word automatisch bijgewerkt en voorziet u dan ook van de energieprijzen 2016 zodra deze bekend zijn gemaakt door de energie aanbieders.

Plaats een reactie