Energieprijzen ontwikkeling

De ontwikkeling van de energieprijzen is nauw verbonden met de ontwikkeling van de olieprijzen. Stijgen de olieprijzen, dan stijgen ook de energieprijzen. Dalen de olieprijzen, dan dalen de energieprijzen. De ontwikkeling van de energieprijzen is echter niet alleen afhankelijk van de olieprijzen, maar ook van de economie. Is er crisis in de wereld, dan heeft dit ook zeker invloed op de ontwikkelingen van de energieprijzen.

Prognose / verwachting energieprijzen

Omdat de ontwikkelingen van de energieprijzen van diverse factoren afhankelijk zijn is het moeilijk om een prognose / verwachting te geven. Wat we wel kunnen zien is dat de energieprijzen over het algemeen zijn gestegen. De afgelopen jaren zijn de energieprijzen zelfs verdrievoudigd. De grootste stijging van de energieprijzen was te zien in 2008 en 2009. In 2010 zijn de energieprijzen weer iets lager geworden om vervolgens in 2011 weer langzaam omhoog te gaan tot juli 2012.

Energieprijzen omlaag

De energieprijzen in 2013 zijn door diverse energiebedrijven verlaagd. De prijzen voor gas zijn verlaagd omdat er in 2013 meer gas over is gebleven in de gasvoorraden. De stroomprijzen zijn ook iets verlaagd omdat de energiebedrijven volgens eigen zeggen tegen lagere inkoopsprijzen inkopen. Dit zien we terug in lagere energieprijzen 2013.

De overheid verhoogd de belasting

Hoewel de energiebedrijven de energieprijzen op 1 januari 2013 hebben verlaagd, zien de huishoudens dit niet terug in een lagere energierekening. Dit komt omdat de overheid op hetzelfde moment de energie-belasting tarieven heeft verhoogd met ongeveer hetzelfde bedrag. Daar waar de huishoudens eerst ongeveer 80 euro op basis van gemiddeld energieverbruik over zouden houden, gaat die besparing verloren aan hogere belastingen.

Energieprijzen juli

Op 1 juli 2013 zijn de energieprijzen wederom verlaagd. Ditmaal heeft de overheid de energiebelasting niet verhoogd. Hierdoor zijn de huishoudens ongeveer 40 euro goedkoper uit dan in 2012.


Energieprijzen ontwikkeling
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.