Verwachting energieprijzen

Wat is de verwachting van de energieprijzen? De verwachting is vaak dat de prijzen stijgen, maar de afgelopen jaren hebben we toch wel wat dalingen gezien. Omdat de prijzen van energie ieder jaar op 1 juli en op 1 januari kunnen wijzigen zijn veel mensen op zoek naar informatie over de hoogte van de aankomende energieprijzen. Dat is dit jaar niet anders.

Verwachting energieprijzen komende jaren

De komende jaren zullen de energieprijzen naar verwachting nog iets verder gaan dalen. Waarom is dat? Steeds meer mensen wekken zelf energie op. Hierdoor zijn ze in feite zelf energieleverancier geworden en hebben ze de gewone traditionele energieleveranciers minder of zelfs helemaal niet meer nodig. Energieleveranciers spelen daarop in door hun energieprijzen te laten zakken. Om toekomstige zonnepanelen eigenaren te prikkelen om over te gaan tot het kopen van zonnepanelen heeft de overheid hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. Ook betalen we anno 2017 iets minder belasting voor ons energieverbruik. Alle kleine beetjes helpen daarom in onze zucht naar besparen.

Goedkopere energieleveranciers op de markt

Een andere reden dat de energieprijzen dalen heeft te maken met de concurrentie op de energiemarkt. Steeds meer goedkope energieleveranciers betreden de Nederlandse energiemarkt om hun energie tegen lagere energieprijzen aan te bieden. Om de klanten binnen te houden bieden de traditionele energieleveranciers zoals Nuon, Essent en Eneco op hun beurt weer goedkopere contracten aan. Niets is zo veranderlijk als onze energiemarkt en de gasprijzen zijn omhoog geschoten. Dit hoeft niet te betekenen dat u zich hierbij neer moet leggen. U start gewoon weer opnieuw met een vrijblijvende energievergelijking. Op die manier omzeilt u de duurdere gasprijzen.

Besparen op uw energiekosten

Besparen op uw gas en energieverbruik is nog altijd het beste middel om een hoge energierekening te voorkomen. Tel daarbij een energievergelijking bij op en u bespaart direct op uw energiekosten. De prijs voor gas is ook duurder geworden omdat we minder gebruiken van het Groningse gas. De overheid importeert daarom gas vanuit het buitenland om aan het aanbod te kunnen voldoen. Toch zal er altijd een top 5 blijven bestaan van de goedkoopste energie aanbiedingen waaruit u mag kiezen.

Profiteer van de dalende energieprijzen

Wilt u profiteren van de dalende energieprijzen? Start met energie vergelijken om te weten hoeveel geld u kunt besparen op uw energie kosten! Verwacht u dat uw eigen energiekosten hoger worden? Kom dan direct in actie en start onmiddellijk met energie besparen. Door hoge kosten te voorkomen bent u al een eind in de goede richting. De jaarlijkse energiekosten voor het komende jaar al vast leggen is het beste wat u kunt doen. Kies dan gewoon voor een 1 jarig contract, en daarna herhaalt u hetzelfde klusje van energie vergelijken gewoon weer.

Plaats een reactie